
Voedingsvezels
Premium vezelcomplexen: Prebioma Complete met 14 zorgvuldig geselecteerde vezels uit alle belangrijke groepen voor een vol-spectrum voorziening met alle voordelen. Met o.a. konjak, inuline, haver-bètaglucaan, XOS, GOS, FOS, RS4, acacia-vezel, appelpectine, Livaux® en groene olijven. Ook verkrijgbaar als Prebioma Sensitive, voor een complete voorziening met 5 geselecteerde, bijzonder milde vezels.
Prebioma mixen
Actbiome® Kurkuma
De innovatieve polair-niet-polair-sandwich speciale formule van Actbiome® omhult curcuminoïden uit kurkuma met de bekende asafoetida uit asant en kurkuma vezels. Deze matrix van kurkuma vezels en asant combineert alle voordelen en maakt een optimale biologische beschikbaarheid mogelijk.
Acaciavezel
Duurzaam verkregen acaciavezelpoeder van biologische kwaliteit uit het gedroogde melksap van acaciabomen. Van de wereldmarktleider voor acaciaproducten uit Frankrijk. Zeer goed oplosbaar vezelpoeder.
Appelpectine
Pectine zijn complexe polysacchariden die van nature voorkomen in plantaardige cellen en worden gekenmerkt door hun hoge waterbindend vermogen (ook wel zwelvermogen genoemd). Vanuit voedingskundig oogpunt zijn pectines, net als andere voedingsvezels, belangrijke voedingsstoffen voor micro-organismen zoals bifido- en lactobacteriën. Pure appelpectine van de wereldmarktleider in pectineproductie in Duitsland. Uit complexe extractie van de pectine uit de pulp van Europese appels. Volledig zonder toevoegingen geperst tot tabletten.
Chitosan
Gepatenteerd actief ingrediënt KiOnutrime-CsG® chitosan met bèta-glucaan uit plantaardige bron. Een dagelijkse inname van 3 g chitosan draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed.
Groene & Gouden Kiwi
Biologisch kiwi poeder in premium raw food kwaliteit uit het top terroir Nieuw-Zeeland. Ingrediënten vriendelijk gevriesdroogd en gemalen. Actazin® van groene kiwi's met 14% natuurlijke vezels en het enzym actinidine (>25.000 AU/g). Livaux® van gouden kiwi's met natuurlijke vezels en het enzym actinidine (>5.000 AU/g).
Psylliumvezels
Psylliumschillen zijn de zaadvliezen van de weegbree (Plantago indica / ovata). Als de vruchten van de plant rijp zijn, komen de kleine zaadjes tevoorschijn die op vlooien lijken. Hier komt de naam vlooienzaad, of (lat.: psyllium flea), vandaan. Vooral de schillen van psylliumzaden zijn rijk aan waardevolle, slijmvormende voedingsvezels, de flosineslijmpolysachariden, die met vloeistof opzwellen als een gelachtige substantie. Psylliumschillen zijn al meer dan 2000 jaar een belangrijk onderdeel in de traditionele Indiase cultuur. Ze worden ook al sinds de oudheid in Europa gebruikt.
Haver-bètaglucaan
Natuurlijk haverextract (Avena sativa L.) uit zuivere water-ethanol extractie (voedingskwaliteit) met een gestandaardiseerd gehalte van 70% bèta-glucanen in poedervorm en in capsulevorm. De dagelijkse inname van 3 g haver-bèta-glucanen ondersteunt de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte in het bloed. De dagelijkse inname van 4 g haver-bèta-glucanen ondersteunt de instandhouding van een normale bloedsuikerspiegel.
Konjac-glucomannaan
Fijn gemalen biologische konjacwortel (duivelswortel) met 95% glucomannaan. Puur natuurproduct uit gecertificeerde biologische teelt. De dagelijkse inname van 3 g glucomannaan draagt bij tot gewichtsverlies in het kader van een energiebeperkt dieet.
XOS/GOS
De complexe polysachariden (voedingsvezels) xylo- en glucooligosachariden (XOS + GOS) in een verhouding van 1:1 uit innovatieve productie van maïs (zonder genetische modificatie) en suikerbieten. XOS en GOS kunnen niet worden afgebroken door menselijke spijsverteringsenzymen. Sommige micro-organismen, zoals bifido- en lactobacillen, gebruiken deze voedingsvezels echter als een natuurlijke voedselbron.