Onze tijgernoten zijn afkomstig uit traditionele en biologisch gecertificeerde teelt in Niger. De bijzonder natuurlijke teelt van de tijgernoten alleen met regenwater, zonder extra irrigatie en de intense zon tijdens de zomermaanden, bepalen de rijke ingrediënten van de kleine knollen en hun speciale, zoet-nootachtige smaak. De tijgernoten gedijen bijzonder goed in een droog klimaat, waardoor ze een populair voedsel zijn in hun thuisland. Er wordt echter ook bewust afgezien van extra irrigatie om de omliggende natuur te beschermen tegen een tekort aan water.
Onze leverancier is een familiebedrijf dat al meer dan 20 jaar bestaat en fungeert als een samenwerkingsverband van vele ervaren kleine boeren uit de regio. Het bedrijf beschermt niet alleen de natuur door bijzonder duurzame teelt, maar ondersteunt ook de sociale ontwikkeling ter plaatse door lonen te betalen die ver boven het branchespecifieke minimumloon liggen.
De tijgernoten worden niet geroosterd, maar voorzichtig in de zon gedroogd. Dit betekent dat ze hun volledige rauwe voedselkwaliteit behouden en dat het hele spectrum aan waardevolle ingrediënten behouden blijft.