Nieuwe klant? Begin hier.
  1. Status bestelling
  2. Opnieuw bestellen
  3. Bestelling wijzigen
  4. Retourneren, klachten
  5. Neem contact met ons op
Loading...
Filter Filter

True Clean Label

Het "True Clean Label®" is de zuiverheidsfilosofie van "Sunday Natural". Van de basisgrondstof, de receptuur tot en met de verpakking, al onze processen zijn op dit ideaal afgestemd. Ontdek wat dit concreet inhoudt en welk belangrijk verschil het voor u als klant betekent.

ONZE BASISMOTIVATIE: ECHTE ZUIVERHEID EN TRANSPARANTIE

In een tijd waarin wij in toenemende mate worden geconfronteerd met toxische belastingen vanuit ons milieu, waarvan wij de effecten op dit moment alleen maar kunnen inschatten, krijgt de zuiverheid van voedingsmiddelen en voedingssupplementen, superfoods en theeën een geheel nieuwe en uitermate belangrijke betekenis. De aanvulling op onze voeding moet de tekorten compenseren en ons organisme ondersteunen met de verschillende uitdagingen waaraan wij vandaag de dag steeds meer worden blootgesteld. Om ervoor te zorgen dat voedingssupplementen geen deel worden van het probleem dat ze juist moeten oplossen, dienen de producten te voldoen aan de hoogste zuiverheids- en kwaliteitsnormen.

De hoogst mogelijke natuurlijke zuiverheid is daarom niet alleen een van de belangrijkste zuilen van onze filosofie, maar was ook de motivatie voor de oprichting van "Sunday Natural" in 2012. Op dat moment waren er noch in Europa, noch in de Verenigde Staten echt hoogwaardige voedingssupplementen, superfoods en theeën voor onze persoonlijke behoeften te vinden die voldeden aan onze ideeën over zuiverheid en kwaliteit. Vanaf het begin was het dan ook een belangrijk doel van "Sunday Natural" nieuwe eisen te stellen op het gebied van zuiverheid en kwaliteit en precies die producten te produceren die wij zelf zouden willen kopen en zonder voorbehoud zouden kunnen aanbevelen aan onze vrienden en familie.

Onze hoge eisen aan de zuiverheid en kwaliteit van onze producten samengevat in drie standaarden:
- Natuurlijke oorsprong / Allerhoogste Zuiverheid
- Biologisch actief Premium
- True Clean Label®

Dit compendium zal volledig gewijd zijn aan het "True Clean Label®", dat onze claim op zuiverheid en transparantie samenvat.

Alle concepten en processen zijn bij sunday natural afgestemd op het ideaal van de allerhoogste zuiverheid

Vanaf het allereerste begin, van het telen van de grondstoffen tot en met het verpakken van het eindproduct, hebben wij alle processen op het ideaal van de allerhoogste zuiverheid afgestemd. Dit omvat bijvoorbeeld de zorgvuldige, wereldwijde selectie van de beste grondstoffen, de uitvoerige en gedetailleerde ontwikkeling van hoogzuivere actieve ingrediënten die speciaal alleen voor "Sunday Natural" worden geproduceerd, de extractie van biologisch plantenstoffen met behulp van bijzonder zuivere, oplosmiddelvrije en milde extractieprocessen waarbij alleen water of eetbare alcohol wordt gebruikt, het volledig afzien van onnodige toevoegingen, productiematerialen en hulpstoffen, volledige transparantie door volledige declaratie, het gebruik van ultrazuiver carrageen en PEG-vrije veganistische capsule-omhulsels, tot en met de opslag van de producten in verpakkingen en containers die vrij zijn van schadelijke stoffen.


In het hiernavolgende willen wij u inzicht geven in de vele aspecten van echte productzuiverheid en uitleggen wat dit voor u in de praktijk kan betekenen. Welke onzuiverheden kunnen in veel producten worden aangetroffen? Hoe kunt u als klant echte kwaliteit beoordelen? Welke informatie moet een gerenommeerde fabrikant u hiervoor verstrekken?

True clean label®" - dit label staat voor echte zuiverheid en transparantie

Aan de ene kant betekent "True Clean Label®" dat alleen onschadelijke stoffen in de ingrediëntenlijst op het etiket van het product voorkomen - dit betekent een "zuiver label". Maar zelfs als dit het geval is, blijven veel producten op de markt helaas misleidend omdat belangrijke - in onze ogen zelfs essentiële - zuiverheidsfactoren niet benoemd of gevolgd hoeven te worden. De informatie op het etiket van een product geeft onvoldoende informatie over de samenstelling en zuiverheid van het product, omdat de wettelijk verplichte informatie slechts een gering deel van de totale kwaliteit dekt.

Een hele reeks technische toevoegingen hoeven niet op het etiket vermeld te worden als ze al in de grondstof aanwezig zijn. Noch de herkomst, noch het exacte extractieproces hoeft vermeld te worden. "Sunday Natural" heeft daarom vrijwillig besloten alle ingrediënten van de producten - inclusief (onvermijdelijke) hulpstoffen en toevoegingen - volledig te vermelden en ook belangrijke parameters zoals het productie- of extractie proces zo goed mogelijk te beschrijven.

Ons ideaal van echte zuiverheid en transparantie vatten wij vandaag de dag samen onder het motto: "True Clean Label®". Hiermee willen wij uitdrukken dat wij niet alleen aan de buitenkant een "zuiver label" op onze producten hebben, maar dat alle verborgen details voor ons belangrijk zijn - zelfs de details die niet aangegeven hoeven te worden.

True clean label® - hoogzuivere premium ingredienten

De zuiverheid van alle producten begint bij de ingrediënten. Voor elk actief ingrediënt wordt wereldwijd een grondige vergelijking gemaakt tussen alle bij ons bekende fabrikanten, wordt op internationale beurzen zorgvuldig gezocht naar de hoogste kwaliteiten, worden honderden proefmonsters naar het laboratorium gestuurd en wordt niet gerust tot er een oplossing is gevonden waar wij absoluut enthousiast over zijn.

Wij vinden niet altijd meteen wat wij zoeken. Wij hebben er vaak van afgezien om belangrijke producten in ons assortiment op te nemen als wij de op de markt beschikbare kwaliteiten niet konden verenigen met ons zuiverheidsprincipe - ook al betekende dit soms dat wij grote afzetmogelijkheden jarenlang onbenut lieten. Wij hadden bijvoorbeeld lange tijd geen hooggedoseerd vitamine C, geen hooggedoseerde vitamine D-capsules, geen omega-3-olie of geen vitamine E en A in ons assortiment, omdat wij het met de beschikbare grondstoffen simpelweg niet eens waren. Pas na lang zoeken en door exclusieve en individuele producten op maat konden wij in elk geval voor ons en de consument adequate oplossingen ontwikkelen.

Hoewel deze aanpak ons op korte termijn veel economische nadelen heeft opgeleverd, houden wij nog steeds met veel succes en passie aan dit "zuivere concept" vast.

True clean label®: consequent afzien van additieven

De meeste voedingsmiddelen, voedingssupplementen en medicijnen bevatten tegenwoordig een groot aantal toevoegingen. Bijna geen van deze toevoegingen draagt aan de werking of voedingswaarde van de producten bij. Ze dienen alleen om de productie te verhogen of hebben esthetische doeleinden - en in veel gevallen hoeven ze niet eens te worden aangegeven.

Een van de belangrijkste eisen aan de zuiverheid van onze producten is daarom de nagenoeg volledige afwezigheid van deze toevoegingen - van verborgen toevoegingen in grondstoffen tot de niet-gedeclareerde toevoegingen in de capsule-omhulsels.

In het beste geval zijn deze toevoegingen overbodig, het zijn vaak controversiële stoffen met gezondheidsrisico's die op dit moment nog onduidelijk zijn. Bovendien zijn veel van deze toevoegingen onder bepaalde omstandigheden niet eens aangifteplichtig en kunnen ze in veel producten zitten die voor de consument verborgen blijven. Dit geldt ook voor het feit dat sommige toevoegingen een ongedefinieerd en niet-declareerbaar aandeel nanodeeltjes bevatten, die onvoorspelbare negatieve effecten in het lichaam kunnen hebben.

Vanwege deze risico's vermijden wij consequent alle controversiële en onnodige toevoegingen zoals technische hulpstoffen, draagstoffen, pershulpmiddelen, bindmiddelen, conserveringsmiddelen, kleur-, geur- en smaakstoffen of emulgatoren, of vervangen deze door natuurlijke en gezonde alternatieven. De daaruit voortvloeiende nieuwe uitdagingen op het gebied van inkoop en productie nemen wij graag op ons en verrijken ons dag in dag uit. Dat is precies waarvoor "Sunday Natural" staat.

True clean label®" - productie zonder onnodige toevoegingen

In onze ogen moet ook de productie worden afgestemd op de producten en niet andersom. Uit kostenoverwegingen zijn volledig geautomatiseerde hoogwaardige productiefaciliteiten tegenwoordig gebruikelijk, waarin capsules en tabletten zonder handmatige tussenkomst kunnen worden geproduceerd. Veel voedingssupplementen bevatten een hele reeks hulpstoffen, zoals de vloeistoffen of bindmiddelen, die alleen dienen voor de productie en geen bijdrage leveren aan de gezondheid.

Om deze stoffen te vermijden, zijn er aanzienlijke inspanningen nodig bij de ontwikkeling en productie. In onze productie worden alleen natuurlijke stoffen gebruikt als toevoegingen en alleen als ze echt nodig zijn. Om dit mogelijk te maken, produceren wij in een semi-automatische biologische fabriek die gecertificeerd is volgens de hoogste kwaliteitsnormen (ISO, GMP, HACCP). Dit betekent dat de ontwikkelings- en productietijden langer zijn, maar dat onze producten volledig vrij zijn van controversiële toevoegingen en technische hulpstoffen. Ook dit nemen wij graag op ons.

True clean label® - onafhankelijke laboratoriumtests

De kwaliteit van onze producten is te voelen en te proeven - maar ook te meten. Regelmatige laboratoriumtests van zowel de grondstoffen als de eindproducten garanderen niet alleen de zuiverheid, maar ook de samenstelling en het gehalte aan actieve ingrediënten van de eindproducten.

Naast de volledige declaratie hebben wij daarom ook een ongekend transparantieprogramma opgezet als onderdeel van onze "True Clean Label®"-filosofie: Wij publiceren voor de belangrijkste producten in ons assortiment achtereenvolgens gedetailleerde tests door gerenommeerde, onafhankelijke duitse laboratoria, die de zuiverheid en het gehalte aan werkzame bestanddelen van onze producten kunnen bewijzen. De knowhow van de laboratoria en onze kwaliteitsproducenten vloeit ook in onze eigen productie om het gehalte van de licht-, zuurstof- en warmtegevoelige voedingsstoffen te bewaren.

Het is dan ook belangrijk om niet alleen de grondstoffen, maar ook het eindproduct te testen op gevoelige actieve ingrediënten - alleen op die manier kan verlies van actieve ingrediënten tijdens de productie worden geconstateerd en dienovereenkomstig worden gecompenseerd, zodat het product uiteindelijk ook echt dat bevat wat het etiket belooft.

Meer dan alleen het true clean label: verantwoord omgaan met mens en natuur

Voor ons heeft zuiverheid niet alleen een chemische dimensie, maar ook een ecologische en ethische. Daarom kopen wij onze duurzaam geteelde grondstoffen zoveel mogelijk direct in bij gerenommeerde producenten en telers zonder tussenhandel. Daarbij betalen wij faire en redelijke inkoopprijzen, letten op ethische productieomstandigheden, gaan persoonlijke en langdurige relaties aan en overtuigen ons vaak ook persoonlijk van de omstandigheden ter plekke. Wij zijn altijd op zoek naar gelijkgestemde partners die net als wij overtuigd zijn van de natuurlijkheid, kwaliteit en zuiverheid van hun producten.

Wij ondersteunen gespecialiseerde boerenbedrijven en familiebedrijven die verbonden zijn met de natuur en ambachtelijke tradities - vooral in de theeproductie. Wij zijn exclusieve partnerschappen aangegaan met veel boerenbedrijven en laten een groot aantal theesoorten telen en verwerken volgens onze kwaliteitsspecificaties. Bovendien zijn al onze producten, op een paar vegetarische uitzonderingen na, puur plantaardig en veganistisch. De exacte herkomst van de grondstoffen en het productieproces worden transparant vermeld.

Ook op het gebied van verpakkingsmateriaal gaan wij onze eigen en milieuvriendelijke weg. De meeste van onze producten worden verpakt in bruin glas en zijn daardoor bijna volledig recyclebaar, zonder weekmakers, aluminium of schadelijke kleefstoffen in het plastic deksel. Bovendien bieden wij veel producten aan in speciale, 100% biologisch composteerbare zipperzakjes. Wij gebruiken alleen groene stroom voor onze servers en voor het hele bedrijf. Op deze manier proberen wij op vele vlakken zo duurzaam en verantwoord mogelijk te werken. Dit deel van onze overtuiging willen wij ook delen met onze klanten en daarom geven wij zoveel mogelijk informatie over elk aspect van de herkomst en productie van onze producten.

Onafhankelijkheid en passie van sunday

In onze ogen is de filosofie van natuurlijkheid, zuiverheid en de hoogste kwaliteit een niet te scheiden onderdeel van onze passie voor holistische gezondheid. Het feit dat wij deze filosofie zo compromisloos en onwankelbaar in de praktijk kunnen brengen, is vooral te danken aan onze onafhankelijkheid. Als een puur particulier gefinancierd en door de eigenaar gemanaged bedrijf zijn wij vrij van de eisen van investeerders of de winstdoelen van bedrijfsplannen. Hierdoor kunnen wij het bedrijf ontwikkelen en opbouwen met een hoge mate van idealisme en puur inhoudelijke kwaliteitsdoelen, zonder de druk van economische financiële doelen.

Loading...