Onze aardamandelen komen uit traditionele en biologisch gecertificeerde teelt in Niger. De bijzonder natuurlijke teelt van de aardamandelen alleen met regenwater, zonder extra irrigatie en de intense zon tijdens de zomermaanden, bepalen de rijke ingrediënten van de kleine knollen en hun speciale, zoet-nootachtige smaak. De aardamandelen gedijen bijzonder goed in een droog klimaat, waardoor ze een populair voedsel ter plaatse zijn. Er wordt echter ook bewust afgezien van extra irrigatie om de omliggende natuur te beschermen tegen een tekort aan water.
Onze leverancier is een familiebedrijf dat al meer dan 20 jaar bestaat en fungeert als een samenwerkingsverband van vele ervaren kleine boeren uit de regio. Het bedrijf beschermt niet alleen de natuur door bijzonder duurzame teelt, maar ondersteunt ook de sociale ontwikkeling ter plaatse door lonen te betalen die ver boven het branchespecifieke minimumloon liggen.
De aardamandelen worden niet geroosterd, maar voorzichtig gedroogd. Dit betekent dat ze hun volledige rauwe voedselkwaliteit behouden en dat het hele spectrum aan waardevolle ingrediënten behouden blijft. De hele, gedroogde aardamandelen zijn lang houdbaar en worden daarom in deze vorm naar Spanje verscheept en daar voorzichtig tot een fijn meel vermalen.
We gebruiken een bijzonder hoogwaardige, luchtdichte smaakbeschermingszak met ritssluiting. De inhoud wordt optimaal beschermd tegen vocht, oxidatie en schadelijke invloeden door een 7-laagse coating met hoge barrièrezekerheid.