De kiwi (Actinidia chinensis var. deliciosa) behoort tot de plantenfamilie van de actinidia. Ze worden geteeld in Azië van China tot Japan, maar ook in Zuidoost-Siberië en vooral in Nieuw-Zeeland.
Livaux® is een eersteklas fruitpoeder gemaakt van echte gouden kiwi's. De biologisch geteelde vruchten komen uit de beste teeltregio voor kiwi's in Nieuw-Zeeland en worden ter plaatse verwerkt met een gepatenteerd, niet-genetisch gemodificeerd proces.
Na de oogst worden de rijpe kiwi's geschild en vervolgens voorzichtig gevriesdroogd en vermalen om de voedingsstoffen te behouden. Dankzij de zachte verwerking zonder hitte bevat het eindproduct een hoog gehalte aan het proteolytisch actieve enzym actinidain met 5000 AU per gram, evenals oplosbare voedingsvezels die dienen als voedingsbodem voor bacteriën zoals de butyraatvormer Faecalbacterium prausnitzii. Tegelijkertijd is het fructosegehalte laag. Actinidain is een speciaal proteolytisch enzym van de kiwi.