Matcha Thee
Haruno Bio

Premium 91 P.

SKU
N8037BDE
Premium matcha in de beste biologische kwaliteit, top terroir Shizuoka, Japan. Melange van geselecteerde cultivars, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Perfect voor Usucha en Matcha Latte etc., 40 g in blik.
KarakterHarmonisch, edel-bitter, zoet, vitaliserend, allrounder voor elke dag
TheeboerderijGeselecteerde biologische boerderijen
TerroirShizuoka, Japan
OogstOogst voorjaar, maling 2024
CultivarHarmonieuze mix van cultivars, jaarlijks opnieuw gemengd afhankelijk van de oogst
MaalprocesKogelmolenmaling
BeschaduwingEnkele weken voor de oogst beschaduwd
TeeltJAS biologisch en EU biologisch gecertificeerd
Kwaliteit91/100 P. (Categorie Matcha); Premium
€ 19,90
40g

Levering: 2-4 werkdagen

incl. Btw, excl. verzendkosten

SKU
N8037BDE
€ 497,50 / 1kg
Op voorraad
Matcha Thee Haruno Bio

Aroma

Smaaktest

Een fijne geur van zoet gebak verspreidt zich al bij het eerste contact met het hete water en verhoogt de voorpret voor deze premium matcha. Het wordt gekenmerkt door een zachte zoetheid met een volle, romige textuur. Dit wordt vergezeld door een aanwezige, maar niet overdreven nobele bitterheid. De matcha is prachtig bereid als Usucha Matcha (de klassieke matcha thee van de Japanse theeceremonie), maar is ook een bijzonder nobele basis, bijvoorbeeld voor matcha latte. Een matcha waarvan de geweldige prijs-kwaliteitverhouding hem een prachtige premium matcha voor elke dag maakt - helemaal zonder de zeepachtige bittere tonen die anders vaak aanwezig zijn in conventionele instapmatcha en die de smaak kunnen bederven.

Textuur

romig, melkachtig

Matcha Thee Haruno Bio

MATCHA THEE

Matcha is samen met Gyokuro een van de meest verfijnde Japanse groene theeën en wordt gemaakt door de fijnste maling van gearceerde theebladeren. Door deze verwerking wordt het hele theeblad geconsumeerd bij het drinken van matcha en worden alle voedingsstoffen opgenomen. De productie van hoogwaardige matcha is uiterst arbeidsintensief en culmineert in de langzame en voorzichtige maling van de theebladeren op speciale granieten molens die slechts een paar gram per uur produceren. Goede matcha heeft een intense, zoete smaak, veel umami en vertoont slechts minimale tot geen bitterheid, zelfs niet als het zeer geconcentreerd wordt bereid (Koicha).

Teelt

Bijzonderheid in ligging, teelt en verwerking

De tencha voor deze matcha komt uit de gerenommeerde thee-prefectuur Shizuoka en wordt verkregen van ervaren biologische boerderijen. Elk jaar wordt de cultivar-melange opnieuw samengesteld door de theemeesters om een constant hoge kwaliteit te garanderen.

Originaliteit

Deze matcha is 100% afkomstig van de bovengenoemde producent en wordt ter plaatse luchtdicht voor ons verpakt.

Biologische certificering

Biologische certificering

PL-EKO-01
Nicht-EU-Landwirtschaft

Zubereitung Tab Label

Aanbevolen gebruik

Doe twee volle chashaku bamboelepels (ongeveer een theelepel) in een matcha kom naar keuze. Giet nu ongeveer 80 ml heet water tussen 60 °C en 80 °C in de kom en probeer de matcha niet direct te overgieten, anders ontstaan er snel klontjes. Om het iconische schuim van de matcha te maken, is een matcha klopper zonder twijfel de beste keuze.

Het belangrijkste is om de matcha klopper op de juiste manier te bewegen. Cirkelvormige bewegingen en het typische kloppen zoals met een garde moeten worden vermeden, anders ontstaat er nauwelijks of helemaal geen schuim. Houd de matcha klopper in een hoek van ongeveer 90° in de kom en raak de bodem lichtjes aan. Druk het niet tegen de bodem, maar laat het zachtjes over de bodem schrapen. Beweeg het nu recht omhoog en omlaag vanuit de pols en beweeg tegelijkertijd je arm naar links en rechts. Dit creëert een "W" of "M" beweging. Hoe sneller je deze beweging uitvoert, hoe sneller en gemakkelijker je een prachtig schuim krijgt. Oefening baart kunst.

Aanbevolen matchakom

Voor de juiste bereiding en de beste smaakontwikkeling raden wij een originele Japanse Matcha kom aan.

Aanbevolen accessoires

Voor de beste textuur, smaak en behoud van de ingrediënten van de gevoelige matcha, wordt een speciale matcha zeef aanbevolen, evenals een zo hoogwaardig mogelijke matcha klopper. Voor het afmeten en doseren moet een originele bamboe matcha lepel worden gebruikt.

Opslag en verpakking

Onze matcha wordt veilig verpakt in een beschermende zak en geleverd in een hoogwaardig blik met een schroefdeksel, dat aan de binnenkant is bekleed met BPA-vrij plastic. Voor het openen kan de matcha in de originele verpakking in de koelkast of op kamertemperatuur worden bewaard.

Na opening raden wij aan de matcha goed afgesloten en op kamertemperatuur te bewaren om hem te beschermen tegen vocht, geuren, licht en oxidatie. Vooral in de zomer kan de matcha na opening ook in de koelkast worden bewaard, maar hij moet steeds maar kort worden uitgenomen om overmatige opname van vocht en vreemde geuren te vermijden. Voor de bereiding moet de matcha eerst op kamertemperatuur komen. Om de kwaliteit te behouden, gebruik de matcha bij voorkeur binnen enkele weken. Voor langdurige opslag raden wij aan de matcha over te gieten in een licht- en luchtdichte container, zoals onze matcha theeblikjes , en op kamertemperatuur te bewaren.

Sunday Natural

Sunday filosofie

Al duizenden jaren bestaan er in alle delen van de wereld uitstekende voedingsmiddelen en waardevolle actieve plantaardige ingrediënten om ons te helpen onze gezondheid en vitaliteit op een natuurlijke manier te bevorderen en te behouden.

Met onze producten proberen wij deze oude wijsheid zo dicht mogelijk te benaderen.

Daarbij volgen wij een eenvoudige filosofie: alles wat wij maken voldoet aan de hoogste normen op het gebied van natuurlijkheid, zuiverheid en kwaliteit. Dit ideaal streven wij op alle niveaus na, met nauwgezette liefde, tot in het kleinste detail.

Meer over Sunday Natural.

Loading...
De afbeelding kon niet worden geladen.