Aanbevolen gebruik
Doe twee volle chashaku bamboelepels (ongeveer een theelepel) in een matcha kom naar keuze. Giet nu ongeveer 80 ml heet water tussen 60 °C en 80 °C in de kom en probeer de matcha niet direct te overgieten, anders ontstaan er snel klontjes. Om het iconische schuim van de matcha te maken, is een matcha klopper zonder twijfel de beste keuze.
Het belangrijkste is om de matcha klopper op de juiste manier te bewegen. Cirkelvormige bewegingen en het typische kloppen zoals met een garde moeten worden vermeden, anders ontstaat er nauwelijks of helemaal geen schuim. Houd de matcha klopper in een hoek van ongeveer 90° in de kom en raak de bodem lichtjes aan. Druk het niet tegen de bodem, maar laat het zachtjes over de bodem schrapen. Beweeg het nu recht omhoog en omlaag vanuit de pols en beweeg tegelijkertijd je arm naar links en rechts. Dit creëert een "W" of "M" beweging. Hoe sneller je deze beweging uitvoert, hoe sneller en gemakkelijker je een prachtig schuim krijgt. Oefening baart kunst.
Aanbevolen matchakom
Voor de juiste bereiding en de beste smaakontwikkeling raden wij een originele Japanse Matcha kom aan.
Aanbevolen accessoires
Voor de beste textuur, smaak en behoud van de ingrediënten van de gevoelige matcha, wordt een speciale matcha zeef aanbevolen, evenals een zo hoogwaardig mogelijke matcha klopper. Voor het afmeten en doseren moet een originele bamboe matcha lepel worden gebruikt.
Opslag en verpakking
Onze matcha wordt veilig verpakt in een beschermende zak en geleverd in een hoogwaardig blik met een schroefdeksel, dat aan de binnenkant is bekleed met BPA-vrij plastic. Voor het openen kan de matcha in de originele verpakking in de koelkast of op kamertemperatuur worden bewaard.
Na opening raden wij aan de matcha goed afgesloten en op kamertemperatuur te bewaren om hem te beschermen tegen vocht, geuren, licht en oxidatie. Vooral in de zomer kan de matcha na opening ook in de koelkast worden bewaard, maar hij moet steeds maar kort worden uitgenomen om overmatige opname van vocht en vreemde geuren te vermijden. Voor de bereiding moet de matcha eerst op kamertemperatuur komen. Om de kwaliteit te behouden, gebruik de matcha bij voorkeur binnen enkele weken. Voor langdurige opslag raden wij aan de matcha over te gieten in een licht- en luchtdichte container, zoals onze matcha theeblikjes , en op kamertemperatuur te bewaren.