Voor onze biologische groene olijf polyfenolen gebruiken wij uitsluitend het poeder van vers geoogste, ontpitte en ontvette rauwe olijven uit de zonnige regio's rond het Gardameer in Italië. Bij de productie van koudgeperste extra vierge olijfolie blijft het bijzonder rijke vruchtvlees over na de zorgvuldige extractie van de olie. Tot 98% van de olijfpolyfenolen blijven achter in het vruchtvlees tijdens de productie van de olie - het olijvenpoeder heeft dus een aanzienlijk hogere concentratie van de waardevolle polyfenolen, zonder vet aan het lichaam toe te voegen.
De gecertificeerde biologische groene olijven die worden gebruikt om ons poeder te maken, zijn op geen enkele manier te vergelijken met eetbare "groene olijven", die na de oogst worden ingelegd en behandeld om hun bittere smaak te verwijderen en zo eetbaar te maken. Hierdoor verliezen ze ook de waardevolle bittere stoffen en polyfenolen die aanwezig zijn in ons hoogwaardige poeder van rauwe, ontvette, zorgvuldig gedroogde olijven.
Er wordt bewust afgezien van een exclusieve extractie van de polyfenolen, omdat deze al in overvloed aanwezig zijn en zo het volledige potentieel van alle ingrediënten wordt benut. Het zorgvuldige droogproces bij lage temperaturen zorgt ervoor dat alle waardevolle plantaardige stoffen behouden blijven.
Als capsule-omhulsel gebruiken wij speciale HPMC-capsules die, in tegenstelling tot de meeste andere HPMC- of Pullulan-capsules op de markt, 100% vrij zijn van de niet-declareerbare hulpstoffen carrageen en PEG. Voor de verpakking gebruiken wij lichtbeschermd en milieuvriendelijk bruin glas in plaats van plastic.