De lucuma vrucht is endemisch in de hooglanden van de Peruaanse Andes (in het westen), evenals in Chili en Ecuador. De teelt heeft een lange traditie, lucuma is nu een van de meest geteelde vruchten in Peru. Vanwege de zoete, milde smaak, die enigszins doet denken aan mango, karamel en kamille, wordt de vrucht traditioneel door de lokale bevolking gebruikt om desserts op smaak te brengen. Lucuma-ijs is zelfs populairder in Peru dan vanille- of chocolade-ijs.
Lucuma Poeder Bio
Anden, Peru (>1500m)
SKU
3620-bio
- Nieuw
Sunday Natural is sinds kort op de Nederlandse markt. Als onderdeel van de logistieke omschakeling wordt dit product nog steeds geleverd in de Duitse Sunday Natural verpakking.
Premium biologisch lucuma poeder uit hele vruchten (Pouteria lucuma) uit traditionele biologische teelt in de Peruaanse Andes van de regio Ayacucho op 1500-3000 m boven zeeniveau. Arbeidsintensieve handoogst door lokale kleine boeren. Natuurlijke zoetheid met een zeer lage glycemische index als alternatief voor suiker. Vegan, glutenvrij, lactosevrij, zonder soja, 200 g
- Premium lucuma poeder (Pouteria lucuma) in bio raw food kwaliteit
- Uit traditionele, biologische teelt in de Peruaanse Andes op een hoogte van 1500-3000 meter
- Suikervervanger met een zeer lage glycemische index
- Extra fijn poeder om door dranken en smoothies te roeren of direct te consumeren
Op voorraad















