De puree is gemaakt van de populaire biologische vruchten appel en ananas en verrijkt met 30 belangrijke bacterieculturen.
Appel
De appel (Malus domestica) is een van de populairste en meest geteelde vruchten ter wereld. Hij behoort tot de rozenfamilie (Rosaceae) en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Oorspronkelijk afkomstig uit Centraal-Azië, wordt de appel nu geteeld in bijna alle gematigde klimaatzones van de wereld. Er zijn veel verschillende soorten appels, die verschillen in smaak, kleur en textuur. Ze variëren van zoet tot zuur en kunnen rood, groen of geel zijn.
Ananas
De ananas (Ananas comosus) behoort tot de bromeliafamilie en is een zeer bijzondere plant. Uit één plant groeit altijd maar één ananas, die 13 tot 15 maanden nodig heeft om rijp te worden voor de oogst. De ananas bestaat uit een samengesmolten bessenfruitverbinding en een vruchtsteel. De naam "comosus" is de Latijnse term voor kuif, die verwijst naar de karakteristieke bladrozet van de vrucht. De teelt van ananas heeft een lange geschiedenis. Het werd al door de inheemse volkeren van Zuid-Amerika als voedsel gebruikt, zelfs voor de productie van wijn.
30 bacterieculturen
Aan de smakelijke biologische fruitpuree zijn 30 belangrijke lacto- en bifidobacteriestammen toegevoegd. Hieronder vindt u een lijst van alle stammen:
Bifidobacterium breve Bbr8 en BI10, Bifidobacterium animalis ssp. lactis Bi1 en BLC1, Lactobacillus rhamnosus CRL1505, SP 1 en LB21, Lactococcus lactis ssp. lactis SP 38, Lactobacillus reuteri LR92, Streptococcus thermophilus Z57, Bifidobacterium longum ssp. longum SP 54, Bifidobacterium bifidum SP 9, Bifidobacterium longum ssp. infantis SP 37, Lactobacillus acidophilus LA1 en LA 3, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB2, Lactobacillus casei BGP93, Lactobacillus crispatus SP 28, Lactobacillus fermentum CS57, Lactobacillus gasseri SP 56 en SP 33, Lactobacillus helveticus SP 27, Lactobacillus plantarum LB931, BG 112 en 14D, Lactobacillus paracasei IMC502 en 101/37, Lactobacillus salivarius SP 2, Lactobacillus rhamnosus IMC 501 en LR1.