Omega 3-vetzuren
Omega 3-vetzuren zijn een speciale klasse van meervoudig onverzadigde vetzuren die reguleren veel belangrijke lichaamsfuncties, zoals de hersenen en het hart, als componenten van celmembranen en als voorlopers van eicosanoïden.
Wetenschappelijk bevestigde effecten (volgens EFSA):
- DHA en EPA dragen bij tot een normale hartfunctie.
- DHA draagt bij tot het behoud van een normale hersenfunctie.
- DHA draagt bij tot het behoud van een normaal gezichtsvermogen.
Vitamine D en K2
Vitamine D en vitamine K2 zijn cofactoren bij de regulering van de calciumstofwisseling.
Als er een tekort aan vitamine K2 is tijdens de inname van vitamine D3, bestaat het risico dat er te veel calcium wordt opgeslagen in de bloedvaten en organen (risico op verkalking, arteriosclerose, nierstenen, enz.). Sunday Natural Vitamine D3 en K2 MK7 combineert de twee voedingsstoffen in een verhouding die een optimale interactie garandeert. Bijna alle autoriteiten beschouwen momenteel vitamine K2 niet afzonderlijk, maar beschouwen alle vitamines van de K-groep samen. Dienovereenkomstig zijn de momenteel goedgekeurde verklaringen voor vitamine K2 alleen die voor vitamine K1.
Vitamine D draagt bij tot:
- een normale opname en benutting van calcium en fosfor,
- een normaal calciumgehalte in het bloed,
- het behoud van de botten,
- het behoud van een normale spierfunctie,
- het behoud van gezonde tanden,
- een gezonde celdeling,
en een normale werking van het immuunsysteem.
Vitamine K draagt bij tot
- een normale bloedstolling
- de instandhouding van normale botten.
Vitamine E
Vitamine E is een complete vitaminegroep die bestaat uit 8 verschillende verbindingen. Deze zijn onderverdeeld in 4 tocoferolen en 4 tocotriënolen, die elk worden onderscheiden door het voorvoegsel alfa, bèta, gamma, delta.
Elke vitamine E-verbinding heeft zijn eigen speciale eigenschappen en werkt synergetisch samen met de andere. De vier tocoferolen in de capsules zorgen voor optimale biologische beschikbaarheid en biologische activiteit.
Wetenschappelijk bevestigde effecten (volgens EFSA):
Vitamine E draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.