Onze Mild Ginseng Mushroom Brew is een harmonieuze compositie van geselecteerde medicinale paddenstoelen en kruiden. Voor een uitstekende smaak, optimale oplosbaarheid en een volledig spectrum aan vitale paddenstoelen in één kopje.
Cordyceps
De cordyceps is een uiterst zeldzame, zeer waardevolle paddenstoel. Hij komt vooral voor op meer dan 3000 m hoogte op de hoogvlakten van Tibet en werd daar ontdekt door yakherders, die een buitengewone vitaliteit en weerstand opmerkten bij hun dieren, die tijdens het grazen cordyceps paddenstoelen aten. Sindsdien wordt de cordyceps al bijna 1500 jaar gebruikt in de Chinese traditie.
Reishi
Reishi is een van de belangrijkste paddenstoelen in de traditionele Chinese kruidengeneeskunde. Deze paddenstoel, die wordt vereerd als de "paddenstoel van de onsterfelijkheid" of de "paddenstoel van het eeuwige leven", wordt daar beschouwd als misschien wel de belangrijkste basispaddenstoel. Volgens overleveringen en vroege geschriften wordt reishi al zo'n 4000 jaar gebruikt.
Chaga
De chaga paddenstoel is afkomstig uit Siberië en Noord-China. Hij gedijt op berken en andere bomen en is vooral inheems in de uitgestrekte berkenbossen van Rusland, Noord- en Oost-Europa en de Baltische staten, maar ook in Canada, Alaska, het noorden van de VS, Korea en Japan. Voor consumptie als vitale paddenstoel zijn vooral de paddenstoelen van levende berken interessant. De inwoners van Siberië hebben de paddenstoel al sinds mensenheugenis verwerkt tot een versterkende thee en hem de bijnaam "geschenk van God" gegeven. De chaga heeft al ongeveer 4000 jaar een vaste plaats in de Russische en Chinese traditie.
Shiitake
Na de Champignon is de Shiitake misschien wel de belangrijkste eetbare paddenstoel ter wereld. Zijn speciale smaak met sterke umami en zijn stevige consistentie hebben hem geholpen culinaire faam te verwerven, vooral in de Aziatische keuken, waardoor hij de bijnaam “Koning van de paddenstoelen” heeft gekregen. De Shiitake groeit op dood hout in de loofbossen van Japan, China en Vietnam. Daar wordt hij al duizenden jaren gebruikt als voedsel en wordt hij ook beschouwd als een van de belangrijkste vitale paddenstoelen. Het gebruik in de Chinese traditie is gedocumenteerd in geschriften die meer dan 2000 jaar oud zijn. Daar wordt het geprezen als een “Levenselixer”.
Auricularia
De mu-err paddenstoel is bekend bij liefhebbers van de Chinese keuken, omdat deze "Chinese morielje" in veel Chinese gerechten wordt gebruikt. Hoewel de paddenstoel geen uitgesproken smaak heeft, is hij voedzaam en wordt zijn bijzondere textuur zeer gewaardeerd. In Europa is het gebruik ervan in de plantkunde goed gedocumenteerd sinds de middeleeuwen.
Hericium
Hericium Erinaceum - ook bekend als Lion's Mane of Pruikzwam - wordt dankzij zijn fijne aroma's in Azië beschouwd als een zeer bijzondere delicatesse onder de eetbare paddenstoelen. Zowel in de Aziatische natuurkunde als bij de inheemse volkeren van Noord-Amerika wordt de Hericium van oudsher hoog gewaardeerd.
Tremella
Tremella, ook wel bekend als zilveroor, is een van de populairste paddenstoelen in de Chinese keuken en traditie. Alleen al zijn groei zit vol fascinerende eigenaardigheden. Tremella fuciformis zelf is eigenlijk een vorm van gist en vormt zelf geen vruchtlichamen. Als een slijmerige substantie beweegt de gist zich voort tot hij een andere schimmel tegenkomt: zijn favoriete gastheer Annulohypoxylon archeri. Wanneer deze twee elkaar ontmoeten, dringt de gist de Annulohypoxylon binnen, de cellen versmelten en uit deze versmelting begint de groei van een compleet nieuwe schimmel, het zilveroor.
Rode Ginseng
Rode ginseng (Panax ginseng C.A. Meyer) is afkomstig uit het noordoosten van China en Korea. In deze landen van oorsprong wordt de plant al eeuwenlang zeer gewaardeerd en in de Chinese traditie wordt ze ook wel de wortel van de kracht genoemd. Vanwege de grote vraag over de hele wereld is de echte Koreaanse panax in het wild bijna uitgestorven en wordt ze meestal gekweekt.
Vooral de wortels van de ginseng worden gebruikt, die zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld en bijzonder veel speciale saponinen bevatten. Deze speciale saponinen worden ook wel ginsenosiden genoemd en kunnen verder worden onderverdeeld op basis van hun chemische structuur: bijvoorbeeld in de ginsenosiden Rg1, Rb1 en Rg3.