Onze Mild Maca Mushroom Brew is een harmonieuze compositie van geselecteerde medicinale paddenstoelen en superfoods. Voor een uitstekende smaak, optimale oplosbaarheid en een volledig spectrum aan medicinale paddenstoelen en planten in één kopje.
Johannesbroodpitmeel
Johannebroodpitmeel is de naam voor het gedroogde en gemalen vruchtvlees van de johannesbroodboom. De typische smaak is aromatisch, zoet en doet denken aan karamel en cacao. Ons biologische carobpoeder komt voor 100% uit de inheemse johannesbroodbossen van Sicilië. Meer dan 70% van de wereldwijde traditionele carobproductie vindt hier plaats, omdat de traditionele teelt van johannesbroodbomen al eeuwenlang nauw verbonden is met de Siciliaanse cultuur, waardoor de vruchten van het mediterrane eiland als bijzonder smakelijk en rijk worden beschouwd.
Maca-mix
De beroemde maca-plant (Lepidium meyenii) is een gewas uit de kruisbloemenfamilie. Het behoort tot het geslacht tuinkers (Lepidium) en is daarom verwant aan waterkers, tuinkers, koolzaad en mosterd. Maca is inheems in de Peruaanse Andes en wordt daar al ongeveer 2000 jaar op grote hoogte verbouwd. Maca wordt ook wel Peruaanse ginseng genoemd en wordt in de Andes beschouwd als een volwaardig voedingsmiddel en een versterkend middel voor het lichaam. Er zijn verschillende soorten maca die verschillen in kleur en andere eigenschappen. De belangrijkste soorten maca zijn geel, zwart, paars en rood. De poeders van de verschillende kleuren maca vertonen echter slechts minimale kleurverschillen (in tegenstelling tot de wortelknollen). De verschillende soorten bevatten echter elk een ander spectrum aan ingrediënten.
Kokosmelk
De kokospalm (Cocos nucifera L.) behoort botanisch tot de palmenfamilie. Onder de naam "boom des hemels" is hij inheems in Zuidoost-Azië en Maleisië. Kokosnoten zijn botanisch gezien helemaal geen noten, maar steenvruchten. Een wijdverbreid misverstand is dat kokosmelk in de kokosnoot zit. De romige kokosmelk wordt echter gemaakt van het vruchtvlees van de vers geoogste kokosnoot. Het voedzame kokoswater daarentegen is te vinden in de nog jonge, groene kokosnoten.
Cacao
De geschiedenis van cacao gaat terug tot de 14e eeuw. Voor de Azteken was cacao heilig en werd het vereerd als een geschenk van de goden. Ze gebruikten cacaobonen niet alleen als offer en als betaalmiddel, maar ook om een bitter, pittig drankje te maken genaamd Xocóatl, waaruit het woord chocolade is afgeleid.
Ons cacaopoeder is afkomstig van teelt zonder pesticiden in het hart van de Amazone in Peru. De rauwe cacaobonen komen rechtstreeks van een gerenommeerde fijne cacaoplantage in San Martín (Single Origin). Ons cacaopoeder is 100% gemaakt van een mix van de fijne cacaosoorten Criollo en Trinitario. Na de zorgvuldige handmatige oogst worden de cacaobonen voorzichtig verwerkt door ervaren kleinschalige boeren. Dit behoudt de volle, delicate bittere smaak en de rijkdom aan waardevolle plantaardige stoffen.
Macis
De nootmuskaatboom is een tropische plant die oorspronkelijk afkomstig is van de Molukken, een Indonesische eilandengroep. Net als abrikozen hangen de vruchten aan de takken van de groenblijvende bomen. Wanneer ze rijpen, springen ze open en geven de nootmuskaat vrij. De foelie – ook wel macis genoemd – is eigenlijk geen bloem, maar de rode zaadmantel die overblijft wanneer de vrucht van de nootmuskaatboom van zijn vruchtvlees wordt ontdaan.
Kaneel
Ons 100% puur biologisch Ceylon kaneelpoeder is afkomstig van de altijd groene echte kaneelboom (Cinnamomum zeylanicum, ook bekend als Cinnamomun verum). Deze soort, ook wel bekend als Ceylon kaneel of echte kaneel, wordt beschouwd als de meest verfijnde en aromatische kaneel ter wereld. Ons kaneelpoeder wordt gemaakt van de fijne binnenste schors van de kaneelboom. Hiervoor worden tot 10 fijne lagen van de binnenste schors van de echte kaneelboom verkregen, die worden opgerold tot een gesloten stokje. Hoe fijner de afzonderlijke lagen, hoe fijner het kaneelaroma met zijn natuurlijke lichte zoetheid zich ontvouwt. Kaneel bevat de waardevolle kaneelolie, die verantwoordelijk is voor de unieke smaak, en talrijke andere waardevolle ingrediënten.
Cordyceps
De cordyceps is een uiterst zeldzame, zeer waardevolle paddenstoel. Hij komt vooral voor op meer dan 3000 m hoogte op de hoogvlakten van Tibet en werd daar ontdekt door yakherders, die een buitengewone vitaliteit en weerstand opmerkten bij hun dieren, die tijdens het grazen cordyceps paddenstoelen aten. Sindsdien wordt de cordyceps al bijna 1500 jaar gebruikt in de Chinese traditie.
Reishi
Reishi is een van de belangrijkste paddenstoelen in de traditionele Chinese kruidengeneeskunde. Deze paddenstoel, die wordt vereerd als de "paddenstoel van de onsterfelijkheid" of de "paddenstoel van het eeuwige leven", wordt daar beschouwd als misschien wel de belangrijkste basispaddenstoel. Volgens overleveringen en vroege geschriften wordt reishi al zo'n 4000 jaar gebruikt.
Chaga
De chaga paddenstoel is afkomstig uit Siberië en Noord-China. Hij gedijt op berken en andere bomen en is vooral inheems in de uitgestrekte berkenbossen van Rusland, Noord- en Oost-Europa en de Baltische staten, maar ook in Canada, Alaska, het noorden van de VS, Korea en Japan. Voor consumptie als vitale paddenstoel zijn vooral de paddenstoelen van levende berken interessant. De inwoners van Siberië hebben de paddenstoel al sinds mensenheugenis verwerkt tot een versterkende thee en hem de bijnaam "geschenk van God" gegeven. De chaga heeft al ongeveer 4000 jaar een vaste plaats in de Russische en Chinese traditie.
Zonnebloemlecithine
Lecithine is een bestanddeel van dierlijke en plantaardige celmembranen en behoort tot de groep van fosfolipiden. De technische term ervoor is fosfatidylcholine. Fosfolipiden bestaan uit vetzuren, glycerine, fosforzuur en choline en komen van nature voor in het menselijk lichaam.
Guargom
De bijzonder romige textuur van onze Mild Maca Mushroom Brew ontstaat door de guargom, die wordt verkregen uit Indiase guarbonen (Cyamopsis tetragonoloba).