Onze Moon Latte is een harmonieuze compositie van geselecteerde superfoods. Voor een uitstekende smaak, optimale oplosbaarheid en uitgebalanceerde plantaardige kracht in één kopje.
Lucuma
Lucuma is een van de meest gekweekte vruchten in Peru en is enorm populair vanwege de milde zoetheid en aangename smaak. Al de Inca's waardeerden het als een van de belangrijkste voedselbronnen ("goud van de Inca's").
Ons biologische lucuma poeder is afkomstig uit biologische teelt in de Peruaanse Andes en is gemaakt van de hele vrucht. Omdat de lucumavrucht snel begint te gisten, wordt hij na de oogst onmiddellijk ontpit, voorzichtig gedroogd (<45°) en vermalen tot een fijn poeder. Lucuma poeder in rauw voedsel kwaliteit is niet alleen overtuigend door zijn natuurlijke zoetheid, maar ook door de vitale stoffen die het van nature bevat.
Yacon
Ons yaconpoeder is afkomstig van teelt zonder pesticiden in de Peruaanse Andes, waar het op natuurlijke wijze groeit op een hoogte van 1.000 - 3.200 m. De zetmeelrijke, van nature zoete wortelknollen hebben daar al eeuwenlang een traditie. De yaconwortels groeien in ongerepte hoogtes, ver weg van grote steden en omgeven door de typische flora en fauna van de Andes. Voor de productie van het yaconwortelpoeder worden de met de hand geselecteerde wortels voorzichtig gereinigd en voorzichtig gedroogd. Ze worden vervolgens gemalen tot een fijn, beige tot donkergeel poeder. Er vindt geen warmtebehandeling plaats tijdens het hele productieproces, waardoor de rauwe voedselkwaliteit van het yaconwortelpoeder behouden blijft. Yacon is indrukwekkend vanwege zijn natuurlijke zoetheid en tegelijkertijd lage glycemische index en waardevolle ingrediënten.
Ashwagandha
Ashwagandha, ook wel bekend als de slaapbes, komt uit de droge gebieden van India en speelt daar al duizenden jaren een rol in de Ayurvedische leer. Ashwagandha (Withania somnifera) is een plant uit de nachtschadefamilie. De naam Ashwagandha komt uit het Sanskriet en betekent: geur van het paard, omdat de wortels sterk naar paard ruiken. De term "somnifera" komt uit het Latijn en betekent "slaapbrengend" (somnus = slaap, ferre = brengen), vandaar dat het ook wel de slaapbes wordt genoemd. Het zijn niet de bessen die worden gebruikt, die giftig zijn in grotere hoeveelheden vanwege hun alkaloïdegehalte en ook erg bitter smaken, maar de wortels en bladeren van de Ashwagandha. Deze plantendelen bevatten de zogenaamde withanoliden, de tot nu toe best onderzochte plantaardige stoffen in Ashwagandha. Ons Ashwagandha poeder is afkomstig van met de hand geselecteerde wortels die zorgvuldig worden gewassen en gedroogd en voorzichtig vermalen in een rauw voedselproces onder 42 graden.
Reishi
Reishi is een van de belangrijkste paddenstoelen in de traditionele Chinese plantkunde. Deze paddenstoel, die wordt vereerd als de "paddenstoel van de onsterfelijkheid" of de "paddenstoel van het eeuwige leven", wordt daar beschouwd als misschien wel de belangrijkste basispaddenstoel. Volgens overleveringen en vroege geschriften wordt reishi al ongeveer 4000 jaar gebruikt. Ons reishi vital paddenstoelenpoeder komt uit de meest gerenommeerde Chinese regio voor vitale paddenstoelen in Gutian County, Fujian (600-700m boven zeeniveau). De teelt is hier een eeuwenoude traditie en levert paddenstoelen van ongeëvenaarde kwaliteit op. De speciale bodems, de uitgekiende substraten en de klimatologische omstandigheden in de ongerepte natuur van deze regio, die beschermd wordt door dichtbeboste bergen, zorgen voor een hoge concentratie van de waardevolle paddenstoelingrediënten. Onze rauwe paddenstoelen zijn afkomstig uit biologische teelt. Ze groeien op natuurlijke wijze en worden met de hand geoogst op het moment dat ze de meeste vitale stoffen bevatten, tussen juli en oktober. De bijzonder zachte droging bij temperaturen onder de 40°C zorgt ervoor dat de paddenstoelen hun volledige rauwe voedselkwaliteit behouden. De waardevolle, gevoelige paddenstoelingrediënten blijven zo volledig behouden.
Vanille
Onze bourbon vanille (Planifolia) is afkomstig van biologische teelt op Madagaskar. Na de oogst worden de peulen strikt op smaak gesorteerd en vervolgens voorzichtig gemalen. Dit resulteert in een licht, homogeen poeder met een bijzonder rijk en intens vanille-aroma en de typisch fruitige en zachte geur van de peulen.
Guargom
De bijzonder romige textuur van onze Moonlatte ontstaat door de guargom, die wordt verkregen uit Indiase guarpitten (Cyamopsis tetragonoloba).
Saffraan, kardemom, anijs, foelie
De smaak van onze premium Moon Latte wordt afgerond door de warme, aardse aroma's van kardemom, anijs, nootmuskaat en edele Iraanse saffraan. Ze overtuigen allemaal met hun unieke aroma en vormen een perfecte balans met de natuurlijke zoetheid van yacon en lucuma. Bij de selectie waren de hoge kwaliteit en het uitstekende aroma van de specerijen bijzonder belangrijk voor ons. Ze zijn vrij van toevoegingen en kunstmatige smaakstoffen.