Onze biologische matcha latte is een frisse en harmonieuze compositie van de beste superfoods. Voor een uitstekende smaak, optimale oplosbaarheid en volle plantenkracht in één kopje.
Matcha
Matcha behoort samen met Gyokuro tot de meest verfijnde Japanse groene theeën en wordt gemaakt door de fijne vermaling van beschaduwde theebladeren. Door deze verwerking wordt het hele theeblad geconsumeerd bij het drinken van Matcha, waardoor alle waardevolle ingrediënten behouden blijven. De productie van hoogwaardige Matcha is uiterst arbeidsintensief en culmineert in de langzame en voorzichtige vermaling van de theebladeren op speciale granieten molens, die slechts enkele grammen per uur produceren. Goede Matcha heeft een intense, zoete smaak, veel umami en vertoont slechts minimale tot geen bitterheid, zelfs niet als het zeer geconcentreerd wordt bereid (Koicha).
Kokoswaterpoeder
Kokoswater is de vloeibare inhoud van de populaire kokosnoot (Cocos nucifera). Kokoswater wordt beschouwd als bijzonder rijk aan elektrolyten en wordt vooral gewaardeerd door sporters als een isotone drank. Na de oogst van de tropische vruchten uit biologische teelt in Zuid-Afrika worden ze voorzichtig verwerkt en vermalen tot een fijn poeder. De verwerking van de kokosnoten vindt plaats onder eerlijke omstandigheden en is GMP-gecertificeerd. Ons biologische kokoswaterpoeder is vrij van oplosmiddelen, kunstmatige smaakstoffen en toegevoegde suiker. Naast de waardevolle ingrediënten geeft het ook een aangenaam verfrissende smaak aan onze biologische matcha latte.
Yacon
Ons yaconpoeder is afkomstig van biologische teelt in de Peruaanse Andes, waar het op natuurlijke wijze groeit op een hoogte van 1.000-3.200 m. De zetmeelrijke, van nature zoete wortelknollen hebben daar al eeuwenlang een traditie. De yaconwortels groeien in ongerepte hoogtes, ver weg van grote steden en omgeven door de typische flora en fauna van de Andes. Voor de productie van het yaconwortelpoeder worden de met de hand geselecteerde wortels voorzichtig gereinigd en voorzichtig gedroogd. Ze worden vervolgens vermalen tot een fijn, beige tot donkergeel poeder. Tijdens het hele productieproces wordt er geen warmtebehandeling toegepast, waardoor de rauwe kwaliteit van het yaconwortelpoeder behouden blijft. Yacon is overtuigend door zijn natuurlijke zoetheid en tegelijkertijd lage glycemische index en waardevolle ingrediënten.
Lucuma
Lucuma is een van de meest geteelde vruchten in Peru en is zeer populair vanwege de milde zoetheid en aangename smaak. Zelfs de Inca's waardeerden het als een van hun belangrijkste voedselbronnen ("goud van de Inca's").
Ons biologisch lucuma poeder komt uit biologische teelt in de Peruaanse Andes en wordt gemaakt van de hele vruchten. Omdat de lucuma vrucht snel begint te fermenteren, wordt hij direct na de oogst ontpit, voorzichtig gedroogd (<45°) en vermalen tot een fijn poeder. Lucuma poeder van rauwe voedselkwaliteit overtuigt niet alleen door zijn natuurlijke zoetheid, maar ook door zijn natuurlijk brede spectrum aan plantaardige stoffen.
Vanille
Onze bourbon vanille (Planifolia) is afkomstig van biologische teelt op Madagaskar. Na de oogst worden de peulen strikt op smaak gesorteerd en vervolgens voorzichtig gemalen. Dit resulteert in een licht, homogeen poeder met een bijzonder rijk en intens vanille-aroma en de typisch fruitige en zachte geur van de peulen.
Banaan
Ons premium bananenpoeder wordt gemaakt van 100% zongerijpte, volledig rijpe, met de hand geoogste en gepelde bananen uit biologisch gecertificeerde teelt in Amazonia (Brazilië). Na de oogst worden de vruchten gevriesdroogd op een manier die de voedingsstoffen behoudt. Dit behoudt zowel de rauwe voedselkwaliteit als het volle, natuurlijk zoete aroma van de banaan.
Guargom
De bijzonder romige textuur van onze Matcha Latte ontstaat door het guargom, dat wordt verkregen uit de guarpit (Cyamopsis tetragonoloba) uit India.