Bij de selectie van onze grondstoffen hebben we ervoor gezorgd dat we zeer actieve bacteriestammen gebruiken. Deze worden geproduceerd door middel van moderne fermentatie onder strenge kwaliteitscontroles, waarbij contact met genetisch gemodificeerde organismen is uitgesloten. Om kostenredenen worden op de markt vaak genetisch gemodificeerde bacteriestammen gekweekt.
Onze Kefir M1 Allergo bestaat uit de speciale, hitte-geïnactiveerde bacteriestam Lactobacillus kefiranofaciens M1, gebufferde vitamine C en voedingsvezels. De bacteriestam werd oorspronkelijk aangetroffen en geëxtraheerd in Mongoolse melk. De bacteriën worden gekweekt onder gestandaardiseerde en gecontroleerde omstandigheden. Na het fermentatieproces wordt de bacterie gezuiverd en speciaal verhit om hem te inactiveren en zo de gewenste eigenschappen van het eindproduct te verkrijgen. De hitte-inactivatie maakt de bacterie maagzuurresistent, waardoor er geen enterische capsules nodig zijn voor inkapseling. Bovendien is het eindproduct lactosevrij na zuivering.
We combineren bewust de melkzuurbacteriën met onze gebufferde vitamine C in de vorm van calciumascorbaat - voor de normale werking van het immuunsysteem, ter ondersteuning van allergieën - en met gehydrolyseerde guarbonenvezels Sunfiber®️ uit de Indiase guarboon. De voedingsvezels dienen als voedselbron voor bifidobacteriën en lactobacillen.
Als capsule-omhulsel gebruiken wij speciale HPMC-capsules die, in tegenstelling tot de meeste andere HPMC- of pullulancapsules op de markt, 100% zonder de niet-declareerbare hulpstoffen carrageen en PEG worden gemaakt. Voor de verpakking gebruiken wij lichtbeschermd en milieuvriendelijk bruin glas in plaats van plastic.