Ons Collageen Boost Berry Flavour bevat het zuiver vegetarische premium collageen Ovoderm® plus vitamine C ter ondersteuning van de collageenproductie en andere voedingsstoffen zoals silicium, biotine en selenium voor de instandhouding van een normale huid, haar en nagels. Onze premium mix wordt gecompleteerd met zuiver vegan hyaluronzuur.
Als ingrediënten gebruiken we een handgeselecteerde selectie van onze beste enkelvoudige actieve ingrediënten uit zuivere productie: Vitamine C als een speciaal actief ingrediënt PureWay-C® gecoat met bioflavonoïden en plantaardige vetzuren voor verbeterde biologische beschikbaarheid, selenium als zuiver natriumseleniet, silicium als bamboescheutextract, bioactief D-biotin en 100% vegan hyaluronzuur uit fermentatie. Onze Collagen Boost Berry Flavour bevat ook zuiver natuurlijke vitamine C uit acerola kersen en het enzym bromelaïne uit de stengels van met de hand geoogste Indiase ananasvruchten (Ananas comosus). De grondstof die we gebruiken heeft een hoge enzymactiviteit van minimaal 6000 FIP U (Fédération Internationale Pharmaceutique Units) per gram of 3000 GDU (Gelatin Digesting Units) per gram.
Ovoderm®
Met het originele merkingrediënt Ovoderm® voor de focus op huid en bindweefsel gebruiken we een 100% vegetarisch collageen. Het speciale actieve ingrediënt levert een collageencomplex in een natuurlijke verbinding met elastine, hyaluronzuur, glucosamine en andere glycosaminoglycanen. Dit is een doorslaggevend voordeel ten opzichte van veel andere (dierlijke) collageenproducten op de markt, omdat het innamevolume aanzienlijk wordt verminderd.
Het collageencomplex Ovoderm® wordt verkregen uit het eierschaalmembraan door middel van een gepatenteerd productieproces. Dit membraan bedekt de eierschaal van binnenuit en is bijzonder rijk aan structurele eiwitten en andere ingrediënten die het membraan zijn karakteristieke sterkte en elasticiteit geven. Het gepatenteerde extractieproces resulteert in een uitzonderlijk hoog gehalte van meer dan 90% totaal eiwit met ten minste 22% collageen (type I, V en X) en 25% elastine. Andere componenten van het natuurlijke totaalcomplex zijn 3% hyaluronzuur, 2% glucosamine en 2% andere glycosaminoglycanen.
Hyaluronzuur
Hyaluronzuur kan in verschillende deeltjesgroottes voorkomen, die worden gekenmerkt door het molecuulgewicht. Hyaluronzuur vervult zijn waterbindende en vochtvasthoudende functie binnen het organisme vooral door zijn hoge molecuulgewicht. Hyaluronzuur in het micro- en nanobereik komt alleen organisch voor als afbraakproduct. Ons hooggedoseerde hyaluronzuur is een speciale productie met een molecuulgewicht van 2,2-2,3 miljoen dalton en bevat geen micro- of nanodeeltjes. Het is 100% plantaardig, vegan en wordt verkregen door fermentatie. Dit is niet vanzelfsprekend, omdat hyaluronzuur vaak wordt verkregen uit hanenkammen, bijvoorbeeld.
Onze Collagen Boost Berry Flavour wordt afgerond met de functionele suiker tagatose, biologisch baobabfruitpoeder, rode bietenpoeder en een zuiver natuurlijk aroma voor een aangename fruitige braambessensmaak. We gebruiken bewust de functionele suiker D-tagatose, die bekend is in professionele kringen. De grondstof die we gebruiken is afkomstig van natuurlijke Arabische gom van acaciabomen die wijdverspreid zijn in Afrika en heeft een zuiverheid van minimaal 98,0%. Ons voorzichtig gedroogde en fijngemalen rode bietenpoeder zorgt niet alleen voor de aangename paarse kleur, maar is ook rijk aan plantaardige vezels en vitale stoffen en heeft een gehalte van minimaal 4% nitraat en 0,3% betanine. Door de productie is er 5% maltodextrine als enige dragerstof aanwezig. Ons biologisch baobabfruitpoeder is afkomstig van de ontpitte vruchten van de baobabboom, die biologisch worden geteeld in Afrika.
Voor de verpakking gebruiken we lichtbeschermd en milieuvriendelijk bruin glas in plaats van plastic.