Moedermelk bevat unieke bestanddelen van verschillende, niet-verteerbare koolhydraten die humane melk-oligosacchariden (HMO) worden genoemd. Na lactose (melksuiker) en lipiden vormen ze het op twee na meest voorkomende vaste bestanddeel in moedermelk, waarbij 6′-sialyllactose (6′-SL) het meest voorkomende HMO is uit de subgroep van gesialyleerde oligosacchariden. De combinatie met 3′-sialyllactose (3′-SL) resulteert in een product dat de belangrijkste gesialyleerde HMO's omvat. Complexe suikers zoals HMO's zijn een waardevolle voedingsbron voor darmbacteriën zoals bifidobacteriën, die een belangrijk onderdeel vormen van een gezonde darmflora. Bovendien staan HMO's centraal in wetenschappelijk onderzoek naar andere mogelijke voordelen met betrekking tot de modulatie van de darmflora, het immuunsysteem of de invloed op de ontwikkeling van het zenuwstelsel.
De vegetarische HMO 2′-fucosyllactose, 3′- en 6′-sialyllactose die wordt gebruikt in ons Cognibiom poeder wordt verkregen uit microbiële fermentatie van cassave en lactose uit koemelk. De daaropvolgende meervoudige zuivering door middel van ionenuitwisseling en filtratie resulteert in een bijzonder intense zuiverheid en uitstekende concentratie van het waardevolle ingrediënt. Zachte sproeidroging resulteert in een eindproduct met een HMO-gehalte van ten minste 87%. Dit arbeidsintensieve proces garandeert een bijzonder hoogwaardig en zuiver product van hoge kwaliteit, volledig zonder toevoegingen. Met een laag lactosegehalte van maximaal 3% bevat ons product minder lactose dan gewone koemelk.
Voor de verpakking gebruiken wij lichtbeschermd en milieuvriendelijk bruin glas in plaats van plastic.