Ironheart
Phyto Balance Bio

Master Blend

SKU
N7855BDE
Balancerende kruidenthee met een verleidelijk kruidig aroma, gecreëerd door onze eigen kruiden- en theesommeliers. Gemaakt van handgeplukte kruiden zoals fenegriek, ginseng en ginkgo uit biologisch gecertificeerde teelt, geteeld op regionale kruidentheeboerderijen. Cafeïnevrij, 120 g.
KarakterZijdezacht, kruidig, aromatisch en licht nootachtig met een fijne hint van wortelgroenten
IngrediëntenGinsengwortel* (15%), Ginkgobladeren* (7%), Fenegriekzaad*, Rozemarijn*, Meidoorn*
*uit gecontroleerde biologische teelt
TeeltEU biologisch gecertificeerd
€ 14,90
120g

Levering: 2-4 werkdagen

incl. Btw, excl. verzendkosten

SKU
N7855BDE
€ 124,17 / 1kg
Op voorraad
Ironheart Phyto Balance Bio

Aroma

Smaakprofiel

De thee verwelkomt de zintuigen met een levendige, subtiel kruidige geur, zoals kruiden die zachtjes drogen in de mediterrane zon. Na het trekken komen de intense tonen van fenegriek, ginseng en rozemarijn naar voren en verweven zich tot een aromatisch, smaakvol boeket dat doet denken aan een currymengsel. Fijne hints van nootachtigheid en aardse wortelgroenten geven diepte, terwijl de textuur zacht en fluweelachtig blijft en zo een rustgevende, weldadige thee-ervaring creëert.

Glas

Heldere goudgele kleur

Ironheart Phyto Balance Bio

Kruidenthee

Kruidentheeën behoren al honderden jaren tot de belangrijkste toepassingen van de traditionele kruidengeneeskunde. Door waterextractie lost een groot deel van de waardevolle ingrediënten op en kan het bijzonder gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen. Elk kruid vormt een uniek complex van actieve ingrediënten dat op een speciale manier honderden individuele stoffen combineert. Voor onze kruidentheeën selecteren we alleen de hoogste kwaliteiten van de beste terroirs ter wereld uit biologisch gecertificeerde teelt of wilde verzameling. Onze plantages zijn vaak kleine, door families gerunde bedrijven met passie en jarenlange ervaring in het kweken en verwerken van hoogwaardige kruiden en wilde planten.

Inhoudstoffen

Fenegriek

Fenegriek (Trigonella foenum-graecum) is een van de oudste gecultiveerde planten ter wereld en behoort tot de peulvruchtenfamilie. Het gebruik ervan kan worden herleid tot ongeveer 4000 voor Christus in het Nabije Oosten en het Middellandse Zeegebied. Het gebruik ervan als medicinale plant is al gedocumenteerd rond 1500 voor Christus in de Egyptische Ebers-papyrus. In verschillende oude beschavingen werd fenegriek gewaardeerd om zijn culinaire veelzijdigheid. Tot op de dag van vandaag is het een vertrouwd kruid in de Midden-Oosterse en Indiase keuken, bekend en gewaardeerd om zijn onmiskenbare smaak.

Rozemarijn

Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) komt uit het Middellandse Zeegebied en werd al in de eerste eeuw naar Midden-Europa gebracht. Het vond al snel zijn vaste plaats in de kruidengeneeskunde en is tot op de dag van vandaag een van de meest populaire aromatische planten. Rozemarijn staat al sinds de oudheid bekend om zijn intense, aromatische en verkwikkende geur en heeft tot op de dag van vandaag een speciale betekenis behouden – het wordt bijvoorbeeld nog steeds vaak verwerkt in bruidsboeketten.

Meidoorn

Meidoorn (Crataegus), een lid van de rozenfamilie, is een robuuste plant die wijdverspreid is in de gematigde streken van de wereld. Eeuwenlang dienden de dichte hagen als natuurlijke veldgrenzen, markeerden ze landverdelingen en boden ze bescherming aan vee. In het volksgeloof en de traditionele geneeskunde heeft meidoorn al lange tijd een hoge reputatie en tot op de dag van vandaag worden de felrode bessen gebruikt voor jam, gelei en wijn.

Ginsengwortel

Ginseng (Panax ginseng) is een langzaam groeiend, meerjarig kruid dat van oudsher zeer gewaardeerd wordt in China, Korea, Japan en Amerika. Het wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. De Chinese naam voor ginseng (人參) betekent "mensenwortel" - geïnspireerd door de gelijkenis van de wortel met het menselijk lichaam - terwijl de Griekse naam Panax "allesgenezend" betekent. Na de oogst worden de wortels voorzichtig gestoomd, waardoor hun kleur verandert in een rijke rode tint en hun voedingsstoffen behouden blijven.

Ginkgo

De ginkgoboom (Ginkgo biloba) is een levend fossiel dat al miljoenen jaren in zijn vorm ongewijzigd is. Oorspronkelijk afkomstig uit China, maar nu wereldwijd geteeld, wordt het al sinds 2800 voor Christus vereerd in traditionele leerstellingen vanwege de balancerende invloed op yin en yang. In Japan worden de zaden traditioneel uitgedeeld op bruiloften. Sinds 1945 is de ginkgo ook een krachtig symbool van hoop: een boom in de buurt van een tempel in Hiroshima werd verbrand door de atoombomexplosie, maar al snel ontsproot er nieuw leven.

Teelt

Biologische certificering

Biologische certificering

PL-EKO-01
Nicht-EU-Landwirtschaft

Zubereitung Tab Label

Brewing Guide

3 keer per dag 2 theelepels (4 g) overgieten met 250 ml kokend water (100 °C) en 3-5 minuten laten trekken.

Voor elke bereiding goed schudden om de afzonderlijke kruiden goed te mengen.

Verpakking

100% biologisch afbreekbaar (alleen zetmeel, cellulose en papier), composteerbaar

Aanbevolen theepot

Voor de bereiding van de thee raden wij een glazen of porseleinen theepot met geïntegreerd zeefje aan.

Bewaaradvies

Bewaar de thee idealiter in een luchtdicht, van binnen gecoat blik.

Sunday Natural

Sunday filosofie

Al duizenden jaren bestaan er in alle delen van de wereld uitstekende voedingsmiddelen en waardevolle actieve plantaardige ingrediënten om ons te helpen onze gezondheid en vitaliteit op een natuurlijke manier te bevorderen en te behouden.

Met onze producten proberen wij deze oude wijsheid zo dicht mogelijk te benaderen.

Daarbij volgen wij een eenvoudige filosofie: alles wat wij maken voldoet aan de hoogste normen op het gebied van natuurlijkheid, zuiverheid en kwaliteit. Dit ideaal streven wij op alle niveaus na, met nauwgezette liefde, tot in het kleinste detail.

Meer over Sunday Natural.

Loading...
De afbeelding kon niet worden geladen.