De puree is gemaakt van de populaire biologische vruchten aardbei, banaan en appel en verrijkt met 30 belangrijke bacterieculturen.
Aardbeien
Aardbeien (Fragaria) zijn populaire en wijdverspreide vruchten die niet alleen opvallen door hun zoete smaak, maar ook door hun felrode kleur. Ze behoren tot de rozenfamilie (Rosaceae) en zijn botanisch gezien geen echte bessen, maar samengestelde noten. De kleine gele "zaadjes" op het oppervlak van de aardbei zijn eigenlijk de nootjes, terwijl het rode, sappige weefsel een verdikte bloemas is.
Banaan
De banaan (Musa cavendish) is de in trossen groeiende vrucht van de altijd groene, kruidachtige bananenplant, die vaak ook bananenpalm wordt genoemd. Botanisch gezien behoren de vruchten van de bananenplant tot de bessen. Door hun hoge gehalte aan complexe en ook eenvoudige koolhydraten zijn ze zeer goede energieleveranciers.
Appel
De appel (Malus domestica) is een van de populairste en meest geteelde vruchten ter wereld. Hij behoort tot de rozenfamilie (Rosaceae) en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Oorspronkelijk afkomstig uit Centraal-Azië, wordt de appel nu geteeld in bijna alle gematigde klimaatzones van de wereld. Er zijn veel verschillende soorten appels, die verschillen in smaak, kleur en textuur. Ze variëren van zoet tot zuur en kunnen rood, groen of geel zijn.
30 bacterieculturen
30 belangrijke lacto- en bifidobacteriestammen worden toegevoegd aan de smakelijke biologische fruitpuree. Hieronder staan alle stammen opgesomd:
Bifidobacterium breve Bbr8 en BI10, Bifidobacterium animalis ssp. lactis Bi1 en BLC1, Lactobacillus rhamnosus CRL1505, SP 1 en LB21, Lactococcus lactis ssp. lactis SP 38, Lactobacillus reuteri LR92, Streptococcus thermophilus Z57, Bifidobacterium longum ssp. longum SP 54, Bifidobacterium bifidum SP 9, Bifidobacterium longum ssp. infantis SP 37, Lactobacillus acidophilus LA1 en LA 3, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB2, Lactobacillus casei BGP93, Lactobacillus crispatus SP 28, Lactobacillus fermentum CS57, Lactobacillus gasseri SP 56 en SP 33, Lactobacillus helveticus SP 27, Lactobacillus plantarum LB931, BG 112 en 14D, Lactobacillus paracasei IMC502 en 101/37, Lactobacillus salivarius SP 2, Lactobacillus rhamnosus IMC 501 en LR1.














