Onze biologische kurkuma latte is een harmonieuze compositie van geselecteerde superfoods. Voor een uitstekende smaak, optimale oplosbaarheid en uitgebalanceerde plantaardige kracht in één kopje.
Kurkuma
Al meer dan 5.000 jaar wordt de gemberplant kurkuma (Curcuma longa L.), die inheems is in India, vereerd als een heilige plant. Zoals blijkt uit oude geschriften van de Indiase Veda's, werd de "geelwortel" of "Indiase saffraan" beschouwd als een van de belangrijkste specerijen van zijn tijd. De wortel speelt nu, net als toen, een belangrijke rol in de Ayurvedische leer en in de Chinese traditie.
Het natuurlijke kurkumapoeder in onze kurkuma latte is afkomstig van teelt zonder pesticiden in India. Na de oogst worden de wortels in de schaduw gedroogd en voorzichtig tot een fijn poeder vermalen. Het biedt het volledige spectrum van alle belangrijke ingrediënten van de wortel in hun natuurlijke verhouding.
Johannesbroodpitmeel
Johannesbroodpitmeel is de naam voor het gedroogde en gemalen vruchtvlees van de peulen van de johannesbroodboom. De typische smaak is aromatisch, zoet en doet denken aan karamel en cacao. Ons carobepoeder komt 100% van inheemse johannesbroodbomen die worden geteeld zonder pesticiden op Sicilië. Meer dan 70% van de traditionele carobeproductie in de wereld vindt hier plaats, omdat de traditionele teelt van johannesbroodbomen al eeuwenlang nauw verbonden is met de Siciliaanse cultuur, waardoor de vruchten van het mediterrane eiland als bijzonder smakelijk en rijk worden beschouwd.
Lucuma
Lucuma is een van de meest gekweekte vruchten in Peru en is enorm populair vanwege de milde zoetheid en aangename smaak. Al de Inca's waardeerden het als een van de belangrijkste voedselbronnen ("goud van de Inca's").
Ons biologische lucuma poeder is afkomstig uit biologische teelt in de Peruaanse Andes en is gemaakt van de hele vrucht. Omdat de lucumavrucht snel begint te gisten, wordt hij na de oogst onmiddellijk ontpit, voorzichtig gedroogd (<45°) en vermalen tot een fijn poeder. Lucuma poeder in rauw voedsel kwaliteit is niet alleen overtuigend door zijn natuurlijke zoetheid, maar ook door de vitale stoffen die het van nature bevat.
Cacao
De geschiedenis van cacao gaat terug tot de 14e eeuw. Voor de Azteken was cacao heilig en werd het vereerd als een geschenk van de goden. Ze gebruikten cacaobonen niet alleen als offergave en betaalmiddel, maar ook om een bitter, pittig drankje te maken genaamd Xocóatl, waaruit het woord chocolade is afgeleid.
Ons cacaopoeder is afkomstig van teelt zonder pesticiden in het hart van de Amazone in Peru. De rauwe cacaobonen komen rechtstreeks van een gerenommeerde cacaoplantage in San Martín (Single Origin). Ons cacaopoeder is 100% een mengsel van de fijne cacaosoorten Criollo en Trinitario. Na de zorgvuldige handmatige oogst worden de cacaobonen voorzichtig verwerkt door ervaren kleinschalige boeren. Dit behoudt de volle, delicate bittere smaak en de rijkdom aan waardevolle plantaardige stoffen.
Yacon
Ons yaconpoeder is afkomstig van teelt zonder pesticiden in de Peruaanse Andes, waar het op natuurlijke wijze groeit op een hoogte van 1.000 - 3.200 m. De zetmeelrijke, van nature zoete wortelknollen hebben daar al eeuwenlang een traditie. De yaconwortels groeien in ongerepte hoogtes, ver weg van grote steden en omgeven door de typische flora en fauna van de Andes. Voor de productie van het yaconwortelpoeder worden de met de hand geselecteerde wortels voorzichtig gereinigd en voorzichtig gedroogd. Ze worden vervolgens gemalen tot een fijn, beige tot donkergeel poeder. Er vindt geen warmtebehandeling plaats tijdens het hele productieproces, waardoor de rauwe voedselkwaliteit van het yaconwortelpoeder behouden blijft. Yacon is indrukwekkend vanwege zijn natuurlijke zoetheid en tegelijkertijd lage glycemische index en waardevolle ingrediënten.
Ashwagandha
Ashwagandha, ook wel bekend als winterkers, komt uit de droge gebieden van India en speelt daar al duizenden jaren een rol in de ayurvedische leer. Ashwagandha (Withania somnifera) is een plant uit de nachtschadefamilie. De naam Ashwagandha komt uit het Sanskriet en betekent: geur van het paard, omdat de wortels sterk naar paard ruiken. De term "somnifera" komt uit het Latijn en betekent "slaapverwekkend" (somnus = slaap, ferre = brengen), vandaar dat het ook wel slaapbes wordt genoemd. Het zijn niet de bessen die worden gebruikt, die giftig zijn in grotere hoeveelheden vanwege hun alkaloïdegehalte en ook erg bitter smaken, maar de wortels en bladeren van de ashwagandha. Deze plantendelen bevatten de zogenaamde withanoliden, de tot nu toe best onderzochte plantaardige stoffen in ashwagandha. Ons ashwagandha poeder is afkomstig van met de hand geselecteerde wortels die zorgvuldig worden gewassen en gedroogd en voorzichtig worden gemalen in een rauw voedselproces onder 42 graden.
Reishi
Reishi is een van de belangrijkste paddenstoelen in de traditionele Chinese plantkunde. Deze paddenstoel, die wordt vereerd als de "paddenstoel van de onsterfelijkheid" of de "paddenstoel van het eeuwige leven", wordt daar beschouwd als misschien wel de belangrijkste basispaddenstoel. Volgens overleveringen en vroege geschriften wordt reishi al ongeveer 4000 jaar gebruikt. Ons reishi vital paddenstoelenpoeder komt uit de meest gerenommeerde Chinese regio voor vitale paddenstoelen in Gutian County, Fujian (600-700m boven zeeniveau). De teelt is hier een eeuwenoude traditie en levert paddenstoelen van ongeëvenaarde kwaliteit op. De speciale bodems, de uitgekiende substraten en de klimatologische omstandigheden in de ongerepte natuur van deze regio, die beschermd wordt door dichtbeboste bergen, zorgen voor een hoge concentratie van de waardevolle paddenstoelingrediënten. Onze rauwe paddenstoelen zijn afkomstig uit biologische teelt. Ze groeien op natuurlijke wijze en worden met de hand geoogst op het moment dat ze de meeste vitale stoffen bevatten, tussen juli en oktober. De bijzonder zachte droging bij temperaturen onder de 40°C zorgt ervoor dat de paddenstoelen hun volledige rauwe voedselkwaliteit behouden. De waardevolle, gevoelige paddenstoelingrediënten blijven zo volledig behouden.
Kaneel
Ons 100% puur biologisch Ceylon kaneelpoeder is afkomstig van de altijd groene echte kaneelboom (Cinnamomum zeylanicum, ook bekend als Cinnamomun verum). Deze soort, ook wel bekend als Ceylon kaneel of echte kaneel, wordt beschouwd als de meest verfijnde en aromatische kaneel ter wereld. Ons kaneelpoeder wordt gemaakt van de fijne binnenste schors van de kaneelboom. Hiervoor worden tot 10 fijne lagen van de binnenste schors van de echte kaneelboom verkregen, die worden opgerold tot een gesloten stokje. Hoe fijner de afzonderlijke lagen, hoe fijner het kaneelaroma met zijn natuurlijke lichte zoetheid zich ontvouwt. Kaneel bevat de waardevolle kaneelolie, die verantwoordelijk is voor de unieke smaak, en talrijke andere waardevolle ingrediënten.
Lichtwortel
De Chinese yam is botanisch geclassificeerd als een speciale soort yam (Dioscorea batatas) en wordt gekweekt volgens speciale, arbeidsintensieve teeltrichtlijnen. Voor onze Chinese yam worden alleen de zuiver mannelijke planten van een speciale yamsoort gebruikt. Deze worden biologisch geteeld in de regio rond het merengebied van Mecklenburg en met de hand geoogst van november tot december. Na de oogst worden de knollen voorzichtig gedroogd bij 38°C en voorzichtig gemalen om de rauwe voedselkwaliteit van het Chinese yampoeder te behouden.
Vanille
Onze bourbon vanille (Planifolia) is afkomstig van biologische teelt op Madagaskar. Na de oogst worden de peulen strikt op smaak gesorteerd en vervolgens voorzichtig gemalen. Dit resulteert in een licht, homogeen poeder met een bijzonder rijk en intens vanille-aroma en de typisch fruitige en zachte geur van de peulen.
Kardemom, lange peper, gember
Onze premium kurkuma latte wordt compleet gemaakt door de aangenaam warme kruidigheid van kardemom, lange peper en gember. Ze overtuigen allemaal met hun unieke aroma en vormen een perfecte balans met de karamelachtige zoetheid van yacon, lucuma en johannesbrood. Bij de selectie hechten we bijzonder veel belang aan de hoogwaardige kwaliteit en het uitstekende aroma van de grondstoffen. Ze zijn vrij van toevoegingen en kunstmatige smaakstoffen.
Guargom
De bijzonder romige textuur van onze kurkuma latte ontstaat door de biologische guargom, verkregen uit guarpitten (Cyamopsis tetragonoloba) uit India.