Bij de selectie van onze grondstoffen hebben we ervoor gezorgd dat we zeer actieve bacteriestammen gebruiken. Deze worden geproduceerd door moderne fermentatie onder strenge kwaliteitscontroles, waarbij contact met genetisch gemodificeerde organismen is uitgesloten. Om kostenredenen worden vaak genetisch gemodificeerde bacteriestammen op de markt gekweekt.
Onze Flora Immune Defense bestaat uit een geselecteerde mix van twee speciale melkzuurbacteriestammen (Lactobacillus plantarum LP28, Lactobacillus rhamnosus LRH113), vitamine C en voedingsvezels. Deze bacteriën worden gekweekt onder gestandaardiseerde en gecontroleerde omstandigheden. Na het fermentatieproces worden de melkzuurbacteriën gezuiverd en voorzichtig gevriesdroogd om hun levensvatbaarheid optimaal te behouden. Bovendien blijven belangrijke metabolieten van de melkzuurbacteriën behouden in het eindproduct. De twee geselecteerde Lactobacillus-stammen onderscheiden zich door hun uitstekende overlevingsvermogen, zelfs bij hoge concentraties galzouten en in de omstandigheden van het spijsverteringskanaal. Om productietechnische redenen wordt microkristallijne cellulose gebruikt als drager in dit product. Dit maakt een nauwkeurigere dosering van het fijne poeder mogelijk.
We combineren bewust de melkzuurbacteriën met onze gebufferde vitamine C in de vorm van calciumascorbaat - voor de normale werking van het immuunsysteem, ter ondersteuning van de afweer - en met gehydrolyseerde guarbonenvezels Sunfiber®️ van de Indiase guarboon. De voedingsvezels dienen als voedselbron voor bifido- en lactobacteriën.
We gebruiken maagzuurresistente DR®-capsules (met vertraagde afgifte) gemaakt van plantaardige cellulose (HPMC) als capsule-omhulsel om de bacteriën optimaal te laten vrijkomen na passage door de maag. Voor de verpakking gebruiken we lichtbeschermd en milieuvriendelijk bruin glas in plaats van plastic.