Bio Cacao
Nibs

Criollo & Trinitario

SKU
5397-bio
Biologische cacaonibs van een eersteklas melange van fijne Criollo en Trinitario cacaobonen met 100% cacaogehalte, direct van een gerenommeerde fijne cacaoboerderij in San Martín, Peru. Eersteklas kwaliteit en uitgebalanceerde smaak tussen sterk en edel puur en milde, natuurlijke zoetheid. Rijk aan onverzadigde vetzuren, plantaardig eiwit, vezels, vitale en plantaardige stoffen. Vegan, glutenvrij en lactosevrij, zonder soja, zonder toevoegingen zoals suiker of zoetstoffen. 200 g
  • Premium cacaonibs als een speciale melange van de edele variëteiten Criollo en Trinitario
  • 100% cacaonibs, zonder zoetstoffen, zonder suiker
  • Single origin: exclusief van een gerenommeerde cacaoplantage, San Martín, Peru
  • Pioniers op het gebied van duurzame biologische cacaoteelt in samenwerking met kleinschalige boeren
  • Volledig pesticidenvrij
  • Meer dan 25 jaar oude cacaobomen (Theobroma cacao L.) in een ongerepte omgeving
  • Knapperige cacaonibs, rijk aan onverzadigde vetzuren, plantaardige eiwitten en voedingsvezels
  • Als gezonde snack, om te bakken of om gerechten op smaak te brengen
€ 9,50
200g

Levering : 2-4 werkdagen

incl. Btw, excl. verzendkosten

SKU
5397-bio
€ 47,50 / 1kg
Meld je aan en ontvang een e-mail
zodra dit productweer op voorraad is:

incl. Btw, excl. verzendkosten

SKU
5397-bio
€ 47,50 / 1kg
herinnering ingesteld
Finest Origin

Finest Origin - Highest Grade

  • Premium cacaonibs als signature blend van fijne Criollo en Trinitario cacaobonen
  • Single origin: exclusief van een gerenommeerde premium cacaoboerderij, San Martín, Peru
  • Pioniers in duurzame biologische cacaoteelt in samenwerking met kleinschalige boeren
  • Volledig zonder pesticiden
  • Meer dan 25 jaar oude cacaoboomplantage (Theobroma cacao L.) in een ongerepte omgeving
  • 100% cacao, zonder zoetstoffen, zonder suiker
  • Knapperige cacaonibs, rijk aan onverzadigde vetzuren, plantaardig eiwit en voedingsvezels
  • Natuurlijk cafeïnegehalte (230 mg/100 g)
Bio Cacao Nibs

Hoe verschillen wij?

Onze cacaoproducten zijn afkomstig van biologisch gecertificeerde teelt in het hart van de Amazone in Peru. De cacaobonen komen rechtstreeks van een gerenommeerde cacaoboerderij in San Martín (Single Origin). Deze samenwerking van kleine boeren ondersteunt de regionale ontwikkeling en de lokale milieubescherming aanzienlijk en wordt met meer dan 25 jaar ervaring beschouwd als een pionier op het gebied van duurzame cacaoteelt in Peru. Het bedrijf hanteert eerlijke teelt- en arbeidsomstandigheden en een zorgvuldige omgang met hulpbronnen, waardoor wij ons duidelijk distantiëren van samenwerking met grote plantages en bedrijven. Daar is het gebruik van pesticiden en de daarmee gepaard gaande uitbuiting van de bodem niet ongewoon en heersen er soms onwaardige arbeidsomstandigheden voor de lokale bevolking.

Veel cacaoproducten en de meeste cacaogrondstoffen voor massaproductie van chocolade worden uitsluitend verkregen uit de Trinitario-variëteit, die bijzonder gemakkelijk te cultiveren is. De exclusieve, veel duurdere cacaosoort Criollo wordt voornamelijk gebruikt voor premium producten, omdat de gebruikelijke chocoladeproductie vooral milde cacaosmaken vereist. Onze premium biologische cacaonibs zijn het resultaat van een harmonieuze speciale melange van beide variëteiten om een authentieke, uitgebalanceerde smaakervaring te creëren tussen sterke en milde cacaosmaken. Onze nibs bevatten geen toevoegingen zoals suiker, zoetstoffen of zuivelproducten, zodat wij knapperige nibs met een volledig cacaogehalte van 100% kunnen aanbieden.

Tijdens de oogstmaanden worden alleen rijpe cacaovruchten voorzichtig met de hand geoogst. Ze worden voorzichtig geopend, de afzonderlijke bonen worden verwijderd en vervolgens in de zon gedroogd en gefermenteerd. Deze verwerkingsstap is erg belangrijk voor de typische cacaosmaak, omdat de optimale temperatuur en ventilatie aanzienlijk bijdragen aan de ontwikkeling van het aroma. Voorzichtig roosteren onder 45 °C onderbreekt het fermentatieproces terwijl de kwaliteit behouden blijft. In grote bedrijven is dit vaak niet mogelijk vanwege tijdsdruk. Snellere droogmethoden met hoge temperaturen vernietigen vaak belangrijke plantaardige stoffen.

Voor de productie van onze rauwe cacaonibs worden de cacaobonen mechanisch geschild en verkleind. Bij de conventionele verwerking van cacao wordt nu vaak de zogenaamde alkalisatie met alkalizouten, zoals kalium- of natriumcarbonaat, uitgevoerd om de natuurlijke zuur-bittere smaak van de cacao te verzachten en de gewenste eigen smaak te benadrukken. Bij de productie van onze cacaonibs wordt bewust afgezien van alkalisatie om het natuurlijke aroma van de cacao te behouden.

Cacao

De geschiedenis van cacao gaat terug tot de 14e eeuw. Voor de Azteken was cacao heilig en werd het vereerd als een geschenk van God. Ze gebruikten cacaobonen niet alleen als offergave en betaalmiddel, maar ook om een bitter, pittig drankje te maken dat ze Xocóatl noemden, waaruit het woord chocolade is afgeleid. De Spaanse veroveraars realiseerden zich al snel dat dit "bruine goud" van bijzondere waarde was en het genot van cacao verspreidde zich over de hele wereld. De botanicus Carl von Linné doopte de cacaoplant uiteindelijk Theobroma - het voedsel van de goden.

Cacaonibs zijn kleine, gebroken, gedroogde cacaobonen en hebben een edel bittere, intense cacaosmaak zoals pure chocolade. Onze cacaonibs zijn een mengsel van de twee soorten Criollo en Trinitario. De Criollo-variëteit is inheems in Zuid-Amerika en produceert hoogwaardige, zeer aromatische, licht bittere cacaobonen. De bomen leveren echter minder opbrengst en zijn zeer vatbaar voor ziekten en plagen. De Trinitario-variëteit is een kruising tussen de twee variëteiten Criollo en Forastero. Het wordt gekenmerkt door zijn robuuste groei en de veel hogere opbrengst. De bonen hebben een veel milder aroma. Door de gecombineerde teelt van beide variëteiten kunnen de cacaoboeren een zekere oogst binnenhalen van hun kleine, ongerepte plantages.

De cacaonibs kunnen direct, geroosterd of gebrouwen worden geconsumeerd.

Teelt

Op de ongerepte kleine plantages groeien cacaobomen van de twee soorten Criollo en Trinitario. De Criollo-variëteit is inheems in Zuid-Amerika en produceert hoogwaardige, zeer sterk aromatische, licht bittere cacaobonen. De bomen leveren echter minder opbrengst en zijn zeer vatbaar voor ziekten en plagen. De Trinitario-variëteit is een kruising tussen de twee variëteiten Criollo en Forastero. Het wordt gekenmerkt door zijn robuuste groei en veel hogere opbrengst. De bonen hebben een duidelijk milder aroma. Door de gecombineerde teelt van beide soorten kunnen de cacaoboeren een zekere oogst binnenhalen van hun kleine, ongerepte plantages.

De duurzaam beheerde cacaoplantages in de regio San Martín in het Amazonegebied van Peru worden al meer dan 25 jaar beheerd door kleine boeren uit de regio. De boomgaarden zijn omgeven door inheemse flora en fauna en behoren tot de oudste, biologisch gecertificeerde plantages in Peru. De rijpe cacaovruchten (peulen) worden geoogst van april tot september en van november tot februari. De rijpe cacaovruchten worden voorzichtig met de hand geoogst omdat de planten zeer gevoelig zijn. De vruchten worden vervolgens voorzichtig geopend om de individuele bonen, ook wel cacaokernen genoemd, te verwijderen. De individuele cacaobonen worden op zeilen gelegd om te drogen en te fermenteren. Deze verwerkingsstap is erg belangrijk voor de typische cacaosmaak. De decennialange ervaring van de kleine boeren speelt de belangrijkste rol in het fermentatieproces. Het tijdig draaien en mengen van de cacaobonen, de optimale temperatuur en ventilatie dragen aanzienlijk bij aan de vorming van het aroma. Op het perfecte moment wordt het fermentatieproces beëindigd door de cacaobonen doelgericht te roosteren. De cacaobonen worden verhit tot niet meer dan 45°C om de volledige kwaliteit te behouden. Ze worden vervolgens mechanisch geschild en gemalen tot nibs. Bij de conventionele verwerking van cacao wordt nu vaak de zogenaamde alkalisatie uitgevoerd met alkaliszouten zoals kalium- of natriumcarbonaat om de natuurlijke zuur-bittere smaak van de cacao te verzachten en de gewenste eigen smaak te benadrukken. Bij de productie van onze cacaonibs wordt bewust afgezien van alkalisatie om het natuurlijke aroma van de cacao te behouden.

Voedingswaarden

Ingrediënten:

100% biologische cacao nibs

Gemiddelde voedingswaarde per 100 g:
Energie2768 kJ / 662 kcal
Vetten57,0 g
  waarvan verzadigde vetzuren21,0 g
  waarvan onverzadigde vetzuren36,0 g
Koolhydraten24,0 g
  waarvan suikers0,6 g
Voedingsvezel11,2 g
Eiwitten14,0 g
Zout
||

 

Biologische certificering

Biologische certificering

PL-EKO-01
Nicht-EU-Landwirtschaft

Veganistisch
Fructosevrij
Laktosevrij
Glutenvrij
gentechniekvrij
100%
True Clean Label
Premium
sojavrij

Dosering

Aanbevolen gebruik

Geschikt voor directe consumptie als snack of als ingrediënt in allerlei recepten, bijvoorbeeld voor bakken, in muesli of in pap. Ze kunnen ook worden geroosterd of als drank worden gezet. Roer dagelijks 1 eetlepel cacaonibs door muesli of een smoothie en geniet ervan.

Allergeeninformatie

Vrij van alle andere allergenen volgens Verordening (EG) nr. 2003/89

Bewaren

Luchtdicht en droog bewaren.

Details

Ingrediënten
100% biologische cacaonibs
OorsprongGecontroleerde biologische teelt, handmatige oogst, San Martín, Peru
ProductieAfgevuld en ingekapseld in de EU volgens HACCP, GMP / ISO 22000:2018. Eigen capsuleproductie in Europa.

Hoogwaardige maatwerkproductie van o.a. vloeibare eindproducten, (functionele) voedingsmiddelen voor sport en dagelijks gebruik, en tabletten volgens HACCP / GMP, in samenwerking met geselecteerde partners.

Opslag in bruinglas of productspecifieke, voedselveilige verpakkingen volgens EG 10/2011.

Verzending in gerecycleerde dozen.
VerpakkingMilieuvriendelijke verpakking 100% biologisch afbreekbaar (zetmeel, cellulose en papier), composteerbaar

Sunday Natural Superfoods

Sunday filosofie

Al duizenden jaren bestaan er in alle delen van de wereld uitstekende voedingsmiddelen en waardevolle actieve plantaardige ingrediënten om ons te helpen onze gezondheid en vitaliteit op een natuurlijke manier te bevorderen en te behouden.

Met onze producten proberen wij deze oude wijsheid zo dicht mogelijk te benaderen.

Daarbij volgen wij een eenvoudige filosofie: alles wat wij maken voldoet aan de hoogste normen op het gebied van natuurlijkheid, zuiverheid en kwaliteit. Dit ideaal streven wij op alle niveaus na, met nauwgezette liefde, tot in het kleinste detail.

Meer over Sunday Natural.

Loading...
De afbeelding kon niet worden geladen.