De vriesdroogde puree wordt gemaakt van de populaire biologische vruchten appel en ananas en verrijkt met biologisch acerola poeder.
Appel
De appel (Malus domestica) is een van de populairste en meest geteelde vruchten ter wereld. Hij behoort tot de rozenfamilie (Rosaceae) en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Oorspronkelijk afkomstig uit Centraal-Azië, wordt de appel nu geteeld in bijna alle gematigde klimaatzones van de wereld. Er zijn veel verschillende soorten appels, die verschillen in smaak, kleur en textuur. Ze variëren van zoet tot zuur en kunnen rood, groen of geel zijn.
Ananas
De ananas (Ananas comosus) behoort tot de bromeliafamilie en is een zeer bijzondere plant. Uit één plant groeit altijd maar één ananas, die 13 tot 15 maanden nodig heeft om rijp te worden voor de oogst. De ananas bestaat uit een samengesmolten bessenfruitverbinding en een vruchtsteel. De naam "comosus" is de Latijnse term voor kuif, die verwijst naar de karakteristieke bladrozet van de vrucht. De teelt van ananas heeft een lange geschiedenis. Het werd al door de inheemse volkeren van Zuid-Amerika als voedsel gebruikt, zelfs voor de productie van wijn.
Acerola
Onze biologische acerola is van absoluut topkwaliteit in termen van natuurlijkheid en smaak. De biologische acerola kersen van de soort Malpighia glabra komen niet alleen uit een topteeltregio met de beste klimatologische omstandigheden in Brazilië, maar worden ook verwerkt volgens de hoogste normen. Om alle waardevolle plantaardige stoffen zo goed mogelijk te behouden, wordt de hele vrucht van de biologische acerola kers alleen voorzichtig gevriesdroogd.















