Onze Ashwagandha Gummies bevatten 100 mg KSM-66® ashwagandha-extract per gummie. Dit hoogwaardige extract levert met 5% het hoogste gehalte aan withanoliden dat op natuurlijke wijze kan worden bereikt uit een zuiver wortel extract. Het levert het volledige spectrum aan withanoliden uit de wortel in hun natuurlijke verhouding. Het KSM-66® extract wordt gewonnen zonder ethanol en andere oplosmiddelen, zoals gebruikelijk is bij veel extracten.
Onze vegan Ashwagandha KSM-66® gummies worden gemaakt op basis van waardevolle fructo-oligosacchariden, die worden verkregen uit het natuurlijke inuline van de cichoreiwortel. Fructo-oligosacchariden, of FOS, behoren tot de groep van voedingsvezels. Ze worden gekenmerkt door hun milde zoetheid en worden in verband gebracht met een aantal positieve eigenschappen. Ze dienen onder andere als een hoogwaardige voedingsbron voor lacto- en bifidobacteriën in de darm en hebben een relatief lage glycemische index, wat gunstig is voor de stabiliteit van de bloedsuikerspiegel. Bij de productie van vitaminegummies worden meestal kunstmatige zoetstoffen of suikervervangers gebruikt. Onze gummies worden volledig geproduceerd zonder kunstmatige zoetstoffen en zonder extra toevoeging van suiker.
Om aantrekkelijke gummies te produceren, zijn geleermiddelen, die zorgen voor voldoende stevigheid, en glansmiddelen, die voorkomen dat de gummies aan elkaar plakken, nodig. Wij gebruiken zuiver plantaardige geleermiddelen en vermijden volledig dierlijke gelatine, die vaak wordt verkregen uit inferieur slachtafval. De door ons gebruikte geleer- en stabilisatiemiddelen worden verkregen uit citroenschillen (pectine), roodwieren (agar-agar) en de wortelknollen van de maniokplant (tapiocazetmeel). Wij gebruiken plantaardige carnaubawas als glansmiddel, waardoor onze vitaminegummies volledig vegan zijn. Als zuurteregelaar wordt vaak goedkope citroenzuur gebruikt, die meestal wordt geproduceerd met behulp van schimmels en genetisch gemodificeerde micro-organismen. Ook het gebruik van fosfaatverbindingen zoals tricalciumfosfaat is wijdverbreid. Betere alternatieven zijn ascorbinezuur (vitamine C) en citraatverbindingen zoals natriumcitraat, die in onze vitaminegummies worden gebruikt.
Onze Ashwagandha KSM-66® gummies worden gekenmerkt door een natuurlijke, fruitige zwartebessensmaak. De gummies zijn ook glutenvrij en sojavrij.
Voor de verpakking gebruiken wij lichtbeschermd en milieuvriendelijk bruin glas in plaats van plastic.