Bij de selectie van onze grondstoffen hebben wij ervoor gezorgd dat wij zeer actieve bacteriestammen gebruiken. Deze worden geproduceerd door middel van moderne fermentatie onder strenge kwaliteitscontroles, waarbij contact met genetisch gemodificeerde organismen is uitgesloten. Om kostenredenen worden op de markt vaak genetisch gemodificeerde bacteriestammen gebruikt.
Onze Flora Renguard bestaat uit de speciale melkzuurbacteriestammen Lactobacillus paracasei LPC 1411 (MFM 18) en Lactobacillus plantarum LP1410 (MFM 30-3), mangaan en voedingsvezels. Deze bacteriën worden gekweekt onder gestandaardiseerde en gecontroleerde omstandigheden. Na het fermentatieproces worden de melkzuurbacteriën gezuiverd en voorzichtig gevriesdroogd om hun levensvatbaarheid optimaal te behouden. Bovendien blijven belangrijke metabolieten van de melkzuurbacteriën behouden in het eindproduct. Om productietechnische redenen wordt microkristallijne cellulose gebruikt als drager in dit product. Dit maakt een nauwkeurigere dosering van het fijne poeder mogelijk.
We combineren bewust de melkzuurbacteriën met ons mangaangluconaat - voor de normale vorming en vernieuwing van bindweefsel - en met gehydrolyseerde guarbonenvezels Sunfiber®️ uit de Indiase guarboon. De voedingsvezels dienen als voedselbron voor bifido- en lactobacteriën.
Als capsule-omhulsel gebruiken wij maagzuurresistente DR®-capsules (met vertraagde afgifte) van plantaardige cellulose (HPMC) om de bacteriën optimaal te laten vrijkomen nadat ze de maag zijn gepasseerd. Voor de verpakking gebruiken wij lichtbeschermd en milieuvriendelijk bruin glas in plaats van plastic.