Biologische Cacaoboter

Voordeelset

SKU
5399-bio-bundle
Biologische cacaoboter uit een eersteklas melange van fijne Criollo en Trinitario cacaobonen met een cacaogehalte van 100%, direct van een gerenommeerde fijne cacaoboerderij in San Martín, Peru. Zorgvuldig verwerkt en mechanisch koudgeperst uit de met de hand geoogste cacaobonen door lokale kleinschalige boeren met decennia aan ervaring. Zuiver plantaardig, ongeraffineerd cacaoboter, bijzonder rijk aan verzadigde en onverzadigde plantaardige vetten, 100% natuurlijk vetzuurprofiel van de cacaobonen. Te gebruiken als botervervanger. Vegan, glutenvrij en lactosevrij, zonder soja, zonder toevoegingen, 2x200 g
  • Premium cacaoboter uit een signature blend van hoogwaardige Criollo en Trinitario cacaobonen
  • Single origin: exclusief van een gerenommeerde cacaoboerderij in San Martín, Peru
  • Pioniers op het gebied van duurzame biologische cacaoteelt in samenwerking met lokale kleinschalige boeren
  • Volledig pesticidenvrij
  • Meer dan 25 jaar oude cacaoplanten (Theobroma cacao L.) in een ongerepte omgeving
  • 100% cacaoboter: geen raffinage of extractie, geen toevoegingen
  • Natuurlijk vetzuurprofiel van de cacaoboon, rijk aan waardevolle onverzadigde vetzuren
  • Zorgvuldig met de hand geoogst en voorzichtig koudgeperst
  • Zuiver mechanische extractie van de cacaoboter uit cacaonibs die tot cacaomassa zijn vermalen

€ 20,71 € 21,80

2x200g

Levering : 2-4 werkdagen

incl. Btw, excl. verzendkosten

SKU
5399-bio-bundle
€ 51,78 / 1kg
Meld je aan en ontvang een e-mail
zodra dit productweer op voorraad is:

incl. Btw, excl. verzendkosten

SKU
5399-bio-bundle
€ 51,78 / 1kg
Finest Origin

Finest Origin - Highest Grade

  • Premium cacaoboter uit een signature blend van fijne Criollo en Trinitario cacaobonen
  • Single origin: exclusief van een gerenommeerde premium cacaoboerderij, San Martín, Peru
  • Pioniers op het gebied van duurzame biologische cacaoteelt in samenwerking met kleinschalige boeren
  • Meer dan 25 jaar oude cacaobomen (Theobroma cacao L.) in een ongerepte omgeving
  • 100% cacaoboter, ongeraffineerd en zonder toevoegingen
  • Natuurlijk vetzuurprofiel van de cacaoboon, rijk aan waardevolle onverzadigde vetzuren
  • Zorgvuldig met de hand geoogst rijpe cacaovruchten en voorzichtig koudgeperst
  • Zuiver mechanische extractie van de cacaoboter uit cacaonibs die zijn vermalen tot zogenaamde cacaomassa
  • Geen raffinage of extractie
  • Te gebruiken als botervervanger in bakrecepten
  • Volledig zonder gebruik van pesticiden
Bio Cacaoboter

Hoe verschillen wij?

Onze cacaoproducten zijn afkomstig van biologisch gecertificeerde teelt in het hart van de Amazone in Peru. De cacaobonen komen rechtstreeks van een gerenommeerde cacaoplantage in San Martín (Single Origin). Deze samenwerking tussen kleine boeren ondersteunt de regionale ontwikkeling en lokale milieubescherming en wordt met meer dan 25 jaar ervaring beschouwd als pionier op het gebied van duurzame cacaoteelt in Peru. Eerlijke teelt- en arbeidsomstandigheden en een zorgvuldige omgang met hulpbronnen heersen hier, waardoor wij ons duidelijk distantiëren van samenwerking met grote plantages en bedrijven. Daar is het gebruik van pesticiden en de bijbehorende uitbuiting van de bodem vaak aan de orde van de dag en heersen soms onwaardige arbeidsomstandigheden voor de lokale bevolking.

Veel cacaoproducten en de meeste cacaogrondstoffen die in de massale chocoladeproductie worden gebruikt, zijn uitsluitend afkomstig van de Trinitario-variëteit, die bijzonder gemakkelijk te kweken is. Het exclusieve, veel duurdere cacaoras Criollo wordt voornamelijk gebruikt voor premium producten, omdat de gebruikelijke chocoladeproductie vooral milde cacaosmaken vereist. Onze premium biologische cacaoboter is het resultaat van een harmonieuze speciale mix van beide variëteiten om een uitgebalanceerd vetzuurprofiel van beide variëteiten te creëren.

Tijdens de oogstmaanden worden alleen rijpe cacaovruchten voorzichtig met de hand geoogst. Ze worden voorzichtig geopend, de afzonderlijke bonen worden verwijderd en vervolgens in de zon gedroogd en gefermenteerd. Deze verwerkingsstap is erg belangrijk voor de typische cacaosmaak, omdat de optimale temperatuur en ventilatie aanzienlijk bijdragen aan de vorming van het aroma. Voorzichtig roosteren onder 45°C onderbreekt het fermentatieproces terwijl de kwaliteit behouden blijft. In grote bedrijven is dit vaak niet mogelijk vanwege tijdsdruk. Snellere droogmethoden met hoge temperaturen vernietigen vaak belangrijke plantaardige stoffen.

Om de cacaoboter te verkrijgen, worden de nibs eerst fijngemalen tot zogenaamde cacaomassa. De cacaomassa wordt nu mechanisch geperst, waardoor de cacaoboter wordt gescheiden van de droge cacaomassa. Er vindt geen raffinage of extractie met chemische oplosmiddelen plaats. De cacaoboter bestaat voor 100% uit het plantaardige vet van de cacaobonen.

[Superfood] Tab Label

De geschiedenis van cacao gaat terug tot de 14e eeuw. Voor de Azteken was cacao heilig en werd het vereerd als een geschenk van de goden. Ze gebruikten cacaobonen niet alleen als offer en als betaalmiddel, maar ook om een bitter, pittig drankje te maken dat ze Xocóatl noemden, waar het woord chocolade van is afgeleid. De Spaanse veroveraars realiseerden zich al snel dat dit "bruine goud" van bijzondere waarde was en het genot van cacao verspreidde zich over de hele wereld. De botanicus Carl von Linné doopte de cacaoplant uiteindelijk Theobroma - het voedsel van de goden.

De cacaoboter wordt verkregen uit een mengsel van cacaobonen van de twee soorten Criollo en Trinitario. De Criollo-variëteit is inheems in Zuid-Amerika en produceert hoogwaardige, zeer aromatische, licht bittere cacaobonen. De bomen leveren echter minder op en zijn zeer vatbaar voor ziekten en plagen. De Trinitario-variëteit is een kruising tussen de twee variëteiten Criollo en Forastero. Het wordt gekenmerkt door zijn robuuste groei en de veel hogere opbrengst. De bonen hebben een veel milder aroma. Door de gecombineerde teelt van beide variëteiten kunnen de cacaoboeren een zekere oogst binnenhalen van hun kleine, ongerepte plantages.

Teelt

Op de ongerepte plantages groeien cacaobomen van de twee soorten Criollo en Trinitario. De Criollo-variëteit is een inheemse soort uit Zuid-Amerika die hoogwaardige en zeer aromatische, licht bittere cacaobonen produceert. De bomen leveren echter minder opbrengst en zijn zeer vatbaar voor ziekten en plagen. De Trinitario-variëteit is een kruising tussen de twee soorten Criollo en Forastero. Het wordt gekenmerkt door zijn robuuste groei en veel hogere opbrengst. De bonen hebben een veel milder aroma. Door de gecombineerde teelt van beide soorten kunnen de cacaoboeren een zekere oogst binnenhalen van hun kleine, ongerepte plantages.

De duurzaam beheerde cacaoplantages in de regio San Martín in het Amazonegebied in Peru worden al meer dan 25 jaar beheerd door kleine boeren uit de regio. De boomgaarden zijn omgeven door inheemse flora en fauna en behoren tot de oudste, biologisch gecertificeerde plantages van het land Peru. De oogst van de rijpe cacaovruchten (peulen) vindt plaats van april tot september en van november tot februari. De rijpe cacaovruchten worden voorzichtig met de hand geoogst, omdat de planten zeer gevoelig zijn. Vervolgens worden de vruchten voorzichtig geopend om de afzonderlijke bonen, die ook wel cacaokernen worden genoemd, te verwijderen. De afzonderlijke cacaobonen worden op zeilen gelegd om te drogen en te fermenteren. Deze verwerkingsstap is erg belangrijk voor de typische cacaosmaak. De decennialange ervaring van de kleine boeren speelt de belangrijkste rol in het fermentatieproces. Het tijdig draaien en mengen van de cacaobonen, de optimale temperatuur en ventilatie dragen aanzienlijk bij aan de vorming van het aroma. Op het perfecte moment wordt het fermentatieproces beëindigd door de cacaobonen doelgericht te roosteren. De cacaobonen worden hierbij niet verhit boven de 45°C. Ze worden vervolgens mechanisch geschild en verkleind tot nibs. Om de cacaoboter te verkrijgen, worden de nibs eerst fijngemalen tot de zogenaamde cacaomassa. De cacaomassa wordt nu mechanisch geperst, waardoor de cacaoboter wordt gescheiden van de droge cacaomassa. Er vindt geen raffinage of extractie met chemische oplosmiddelen plaats. De cacaoboter bestaat voor 100% uit het pure plantaardige vet van de cacaobonen.

Voedingswaarden

Ingrediënten:

100% biologische cacaoboter

Gemiddelde voedingswaarde per 100 g:
Energie3862 kJ / 923 kcal
Vetten100,0 g
  waarvan verzadigde vetzuren70,0 g
  waarvan onverzadigde vetzuren30,0 g
Koolhydraten-
  waarvan suikers-
Voedingsvezels-
Eiwitten-
Zout-

Biologische certificering

Biologische certificering

PL-EKO-01
Nicht-EU-Landwirtschaft

Veganistisch
Fructosevrij
Laktosevrij
Glutenvrij
gentechniekvrij
100%
True Clean Label
Premium
sojavrij

Dosering

Levensmiddel geschikt voor dagelijks gebruik. Dagelijks 1 eetlepel door een smoothie roeren of gebruiken als botervervanger in bakrecepten.

Details

Ingrediënten100% biologischecacaoboter
OorsprongGecontroleerde biologische teelt, handmatige oogst, San Martin, Peru
ProductieAfgevuld en ingekapseld in de EU volgens HACCP, GMP / ISO 22000:2018. Eigen capsuleproductie in Europa.

Hoogwaardige maatwerkproductie van o.a. vloeibare eindproducten, (functionele) voedingsmiddelen voor sport en dagelijks gebruik, en tabletten volgens HACCP / GMP, in samenwerking met geselecteerde partners.

Opslag in bruinglas of productspecifieke, voedselveilige verpakkingen volgens EG 10/2011.

Verzending in gerecycleerde dozen.
VerpakkingMilieuvriendelijke verpakking 100% biologisch afbreekbaar (zetmeel, cellulose en papier), composteerbaar

Laboratorium Tests

Zuiverheid is een van onze hoogste kwaliteitsnormen. Daarom laten wij zowel onze grondstoffen als de eindproducten regelmatig door onafhankelijke laboratoriums testen op zuiverheid en het gehalte aan werkzame stoffen. Om onze speciale kwaliteit voor u zo transparant mogelijk te maken, vindt u hier uittreksels van enkele belangrijke laboratoriumtests ter inzage.

Sunday Natural

Sunday filosofie

Al duizenden jaren bestaan er in alle delen van de wereld uitstekende voedingsmiddelen en waardevolle actieve plantaardige ingrediënten om ons te helpen onze gezondheid en vitaliteit op een natuurlijke manier te bevorderen en te behouden.

Met onze producten proberen wij deze oude wijsheid zo dicht mogelijk te benaderen.

Daarbij volgen wij een eenvoudige filosofie: alles wat wij maken voldoet aan de hoogste normen op het gebied van natuurlijkheid, zuiverheid en kwaliteit. Dit ideaal streven wij op alle niveaus na, met nauwgezette liefde, tot in het kleinste detail.

Meer over Sunday Natural.

Loading...
De afbeelding kon niet worden geladen.