Onze veganistische Eiwitmix Bourbon Vanille bevat in totaal 70% zuiver plantaardig eiwit uit de 7 natuurlijke zaden. De natuurlijke combinatie van alle aanwezige plantaardige vetten, vitale stoffen en voedingsvezels wordt aangevuld met vezelrijk konjac glucomannaan en afgerond met het Concentrace® mineralenconcentraat bestaande uit meer dan 70 mineralen en spoorelementen.
Bruine rijst
Bruine rijst is een volkorenrijst waarbij alleen de oneetbare buitenste harde schil (husk) is verwijderd. De voedingsrijke, bruin gepigmenteerde zilverhuid en kiem blijven op de rijstkorrel zitten.
Mungbonen
De mungboon (Vigna radiata) is als peulvrucht een plantensoort uit de onderfamilie van de vlinderbloemigen (Faboideae). Vooral in India en Zuidoost-Azië worden de groene, soms ook gele of zwarte bonen al eeuwenlang geteeld en geconsumeerd als voedsel.
Erwten
De erwt (Pisum sativum) is ook een peulvrucht en behoort tot de onderfamilie van de vlinderbloemigen (Faboideae). De groente, die bijzonder rijk is aan eiwitten, wordt al duizenden jaren in alle culturen verbouwd.
Pompoenpitten
Pompoenen vormen een groot plantengeslacht binnen de pompoenfamilie (Cucurbitaceae), waarvan de ontelbare soorten al eeuwenlang wereldwijd worden geteeld. De platte en asymmetrisch-ovale pompoenpitten zijn bijzonder rijk aan vitale stoffen.
Zonnebloempitten
De zaden van de zonnebloem (Helianthus annuus) zijn bijzonder rijk aan enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren. Botanisch gezien zijn de zonnebloempitten die nog in de harde schil zitten achenen. Na het pellen wordt het binnenste eetbare zaad het zonnebloemzaad of -hart genoemd. Wereldwijd worden de zaden van veel zonnebloemsoorten geconsumeerd als snack of als onderdeel van de maaltijd.
Hennepzaden
De voedzame, intens nootachtige zaden van de hennepplant (Cannabis sativa) worden al eeuwenlang in veel culturen als voedsel gebruikt. Vanuit botanisch oogpunt zijn de kleine, ronde zaadjes eigenlijk noten.
Bruin lijnzaad
De kleine bruine lijnzaden zijn de vruchten van het gewone vlas (Linum usitatissimum), dat ook wel zaadvlas of vlas wordt genoemd. Als een van de oudste gekweekte planten wordt vlas wereldwijd geteeld, zowel voor vezels (vezelvlas) als voor de productie van olie (olievlas, lijnzaad, lijnzaadolie).
Afgerond met echte vanille en natuurlijke zoetheid van lucuma
De echte vanille, botanisch Vanilla planifolia, is een bekende groenblijvende klimplant uit de orchideeënfamilie. Van de plant worden voornamelijk de zaaddozen (ook wel peulen genoemd) gebruikt, die hun karakteristieke fruitig-zoete en exotisch-houtige aroma ontwikkelen dankzij de ingrediënten vanilline en vanillinezuur. Vanille is wereldwijd een zeer gewaardeerde specerij met een even lange traditie van culinair gebruik. Onze echte biologische vanille is afkomstig van de vanille-orchidee uit Madagaskar, welke daar traditioneel wordt gekweekt volgens strenge biologische normen.
Lucuma is een van de meest geteelde vruchten in Peru en is erg populair vanwege de milde zoetheid en aangename smaak. Al de Inca's waardeerden het als een belangrijke voedingsbron rijk aan vitale stoffen ("Goud van de Inca's"). Ons biologische lucuma rauw voedsel poeder wordt verkregen uit de hele vruchten (Pouteria lucuma), die van nature groeien in de Peruaanse Andes op een hoogte van 1500-3000m.
Guarboonvezels en konjac glucomannaan
Fijne guarboonvezels en konjac glucomannaan leveren van nature rijke complexe koolhydraten (voedingsvezels). Guarboonvezels in het bijzonder hebben een hoog gehalte aan guarpitmeel (ook wel guaraan genoemd). Dit is een polysacharide dat kan worden omschreven als een plantenslijm. Konjac glucomannaan is een zetmeelachtige substantie die bestaat uit vertakte koolhydraatketens, die wordt gewonnen uit de wortels van konjac (Amorphophallus konjac). De vertakte polysacharideketens bestaan uit D-mannose en D-glucose. Al deze complexe koolhydraten zijn onverteerbaar voor menselijke spijsverteringsenzymen. Het microbioom van de dikke darm kan deze complexe koolhydraten echter wel gebruiken als voedselbron en daarom worden ze beschouwd als prebiotisch.